Smažený hermelín s jahodovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jahody
    • 4
      ks hermelín
    • 3
      lžíce cukr 2-3
    • 2
      ks vejce
    • hladká mouka
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polovinu jahod rozmixujeme a promícháme s želírovacím cukrem. Vmícháme druhou polovinu jahod nakrájenou na kousky. Dáme do chladničky alespoň na 2 hodiny. Nesmí to být tuhé jako aspik, ale jen polotuhé.
2
Z mléka, vajec, mouky a špetky soli vymícháme těstíčko, ve kterém obalíme hermelíny a z obou stran je osmažíme. Na talíř nalijeme studenou jahodovou omáčku, na ni položíme horký smažený hermelín a ihned podáváme.

Komentáře k receptu

  • jířa
    jířa |

    29. 5. 2014 14:27

    no co tohle je za blaf hrůza.!!! :'( :-$ :'( O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) :-S :-S :-S

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    29. 11. 2011 18:24

    Je fajn, že sa nevyjadrujete, ak nemáte rada niečo, čo ste ani neochutnali, tak sa radšej zdržte akéhokoľvek komentára.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 13:17

    Já nemám ráda slané a sladké dohromady takže se radši ani nebudu vyadřovat abych to tady všem neznechutila... Omlouvám se. :-[

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    7. 3. 2006 13:15

    Až teraz som si všimla dotazy, ospravedlňujem sa, ale pani Di odpovedala za mňa. Nikoho som nechcela miasť, želírovací cukor sa používa pri zaváraní ovocia, ktoré má málo pektínu, a teda lekvár z neho by bol veľmi riedky. Lukáši, ako prílohu nič. Papáte horúci čerstvo vypražený Hermelín na studenej jahodovej omáčke.

  • Di
    Di |

    8. 9. 2005 15:21

    Želírovací cukr je speciální přípravek pro vaření marmelád a zavařenin. Já kombinaci smaženého hermelínu s ovocem miluju. Spokojím se i s dětskou přesnídávkou.

  • Jana Han
    Jana Han |

    8. 9. 2005 14:48

    Autor nas chtel zmast. Nevim presne co je zelirovaci cukr, ale da se bezpecne pouzit normalni cukr. Mozna v uvedenem cukru je nejaky ztuzovac, ale i bez nej, jen s cukrem je jahodova omacka perfektni. Mam to roky vyzkousene. Ale jinak to bude asi docela zvlastni mnamka, asi to vyzkousim na nejake navsteve. Dam k tomu obycejne susenky, nebo suchary, mozna spise slane nez sladke. Podam zpravu.

  • lukas Lukas
    lukas Lukas |

    8. 9. 2005 13:04

    chtel jsem se zeptat co je zelirovaci cukr a co k tomu jako prilohu?? dekuju