Filet z lososa zbavte kostí a kůže, zasypte směsí soli, cukru a nastrouhané řepy. Zabalte ho do fólie a nechte v ledničce 48 hodin marinovat. Pak... více o Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Očištěné papriky nakrájejte na tenké proužky. Jablečný ocet spolu s cukrem a vodou smíchejte, přidejte máslo, pepř a nasekané papričky, to vše... více o Chilli papričky
Svařte vodu, ocet, cukr, sůl. Přidejte koření a 5 minut povařte. Nechte vychladit. Sledě vyfiletujte a očistěte. Ryby skládejte stočené do sklenic.... více o Sledi v láku
Houby očistěte. Suroviny na nálev asi 5 minut povařte a vychlaďte. Do sklenic dejte houby a zalijte je lákem. Uzavřete a asi 15 minut zavařujte při... více o Houby čili "slizouny"
Krevety smíchejte s olivovým olejem, šťávou z jedné limetky a citronu, přidejte podle chuti sůl, pepř a koriandr. Vše důkladně promíchejte a nechte... více o Krevety na citronové trávě
Nakrájený sýr, cukety a jarní cibulky nakrájejte na větší kusy. Střídavě s celými rajčaty je napíchejte na špízové jehly. Aby sýr nespadl, vložte ho... více o Špíz vegetarián
Vepřové nakrájejte na menší kostičky (přibližně 3 x 3 cm). Brambory rozkrojte na poloviny. Máslo smíchejte s kmínem a majoránkou, podle chuti osolte a... více o Vepřové špízy
Hříbky nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte nadrobno. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na plátky. Velkou pánev trochu vymažte olejem a... více o Italský hříbkový salát
Hlívu očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli s česnekem a zázvorem nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nejprve... více o Kořeněné houbové kari
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s... více o Proužky portobello ve strouhance
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C... více o Lišky na bílém víně s kotletou
Šalotky orestujte na rozehřátém oleji, přidejte na menší kostičky nakrájenou slaninu, zprudka orestujte. Přisypte rajčata s chilli papričkami a 5... více o Červené špagety
Z cibulek odkrojte zelenou nať. Bílé části nasekejte najemno a krátce orestujte na oleji. Přidejte cuketu s avokádem, 3 minuty orestujte a ve směsi... více o Zelené tagliatelle
Šalotky nechte zesklovatět na oleji. Kuřecí prsa osolte, opepřete a nakrájejte na menší kousky. Maso vsypte k šalotkám a orestujte dozlatova. Poté... více o Žluté cavatappi
Do mísy prosejte mouku s oběma cukry a solí. Pak do mouky nastrouhejte na hrubém struhadle dobře vychlazené máslo. Přidejte žloutky a rychle zpracujte... více o Křehký koláč s krémem a hruškami
Prosejte mouku s oběma cukry a solí a nastrouhejte vychlazené máslo. Přidejte žloutky a zpracujte. Pokud nedrží pohromadě, přidávejte po lžících... více o Tartaletky s krémem a švestkami
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku). Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran... více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Troubu předehřejte na 220 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na 2–3 milimetry silný plát, nakrájejte ho na proužky a naviňte na... více o Veganské kremrole
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl. Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi... více o Veganská focaccia
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Vmíchejte mascarpone a postupně zlehka sníh. Piškoty krátce namáčejte do kávy s... více o Tiramisu
Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte. V rendlíku rozehřejte 20 g másla,... více o Krůtí roláda plněná hříbky
Formu po obvodu vyskládejte piškoty, doprostřed můžete dát misku, obložit ji, a pak vyndat. Pár piškotů dejte i na dno. Smetanu vyšlehejte s moučkovým... více o Tvarohová šarlota s ovocem
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou... více o "Čína" s česnekovými výhonky
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené žampiony a smažíme do jejich změknutí. Vše následně... více o Cizrnová polévka se žampiony
Salátovou okurku není nutné loupat, stačí dobře omýt studenou vodou. Pokud máme polní salátové okurky, které mají pevnější slupku oloupeme je celé... více o Carpaccio z okurek
Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie... více o Mandlový koláč s hruškami
Vše smíchat a nechat kynout cca 2-3 hodinky Rozdělit těsto na 15 stejných kusů, z každého udělat 3 šulky a spléct pletýnky , pomazat bílkem a posypat... více o Domácí Pletýnky
Vezmeme plátek šunky a sýra . Na to dáme hořčici nebo křen. Nakrájíme rajče , posolíme a můžeme servírovat. :-)... více o Tajemná rolka
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud je libová, tak na oleji (a) nebo... více o Spaghetti alla Carbonara po italsku
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme mouku, kakao a kypřidlo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i... více o Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o... více o Carpaccio z rajčat
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájený pórek, řapík celeru a nastrouhanou mrkev. Až nám zelenina trochu změkne a zavoní, přidáme česnek a muškátový... více o Pórková polévka s cizrnou
Remosku o průměru cca 30 cm si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem. Změklé máslo si vyšleháme s cukry do pěny,... více o Ořechové řezy s polevou z remosky
Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme s vodou na cukerný roztok, do kterého dáme nalámanou čokoládu na vaření (používám nejméně 50-ti procentní). Za... více o Čokoládová poleva se zakysanou smetanou
Dáme vařit těstoviny. V pánvi rozpustíme tavený sýr ve smetaně. Pak přidáme špenát a česnek. Povaříme asi 5 minut. Pak dochutíme solí. Nakonec přidáme... více o Těstoviny se špenátem
Remosku o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme... více o Čokoládová buchta z remosky
Kuřecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na libovolné kousky. Můžeme osolit a opepřit. Nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v... více o Kuřecí stripsy jako z kfc
Maso pokrájíme na kostky, které osolíme a okořeníme. Použít můžeme i jiné, námi oblíbené koření dle chuti. Každou kostku masa obalíme do poloviny nebo... více o Špízy se svěžím salátem
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná. Do mísy přistrouháme sýr a česnek,... více o Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Na malém množství oleje osmažíme očištěná, na kostky pokrájená osolená a opepřená játra a pokrájenou slaninu. Po osmažení vmícháme na plátky... více o Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, na kterou pak dáme očištěné, na plátky pokrájené houby, které po... více o Cizrnovo - houbová polévka
Kousek másla rozpustíme a osmažíme si na něm jemně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, kterou také na... více o Špecle s brokolicovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí rozpusťte máslo. Přidejte med a na mírném ohni vařte asi 2 minuty. Pak sejměte z ohně.... více o Obrácený koláč s nektarinkami
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké... více o Větrník z remosky
Remosku můžeme vyložit pečícím papírem, na který nalijeme cca 4 lžíce oleje nebo budeme kuličky z kynutého těsta vkládat rovnou do remosky s olejem. ... více o Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem. Žloutky vyšleháme v míse s cukry do... více o Kávový korpus (bábovka) z remosky
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. kterou necháme zpěnit a krátce osmažit.... více o Jednoduchá fazolková polévka
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme společně s najemno nasekanou cibulkou a česnekem na slunečnicovém... více o Kuřecí nudličky se špenátem a nivou
Červenou řepu dáme uvařit do poloměkka do osolené vody. Doba vaření záleží na velikosti řepy cca 35-50 minut. Po vychladnutí jí oloupeme a pokrájíme... více o Aspik s červenou řepou
Vepřovou pečeni bez kosti dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme ze všech stran i boků dozlatova. Zlatá... více o Dušené pepřové karé v cibuli