Kořeněné houbové kari

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hlíva ústřičná
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • zázvor 2 cm
    • 2
      lžíce řepkový olej
    • 2
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 200
      g rajčata
    • sůl
    • 250
      ml kokosové mléko
    • 200
      g jasmínová rýže
    • 200
      g patizony
    • 100
      g hrášek lusky
    • 2
      hrst koriandr nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlívu očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli s česnekem a zázvorem nasekejte nadrobno.
2
V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nejprve cibuli. Až zesklovatí, přidejte česnek se zázvorem a ještě krátce restujte. Vsypte nakrájené houby a duste je, dokud nepustí tekutinu. Pak vmíchejte kari pastu a po chvilce krájená rajčata s 200 ml vody. Promíchejte, osolte a přiveďte k varu. Vlijte kokosové mléko a na velmi mírném ohni je poduste, asi 10 minut.
3
Mezitím propranou jasmínovou rýži zalijte malým množstvím studené vody. Přiveďte varu, pak zaklopte a při mírné teplotě duste 5 minut. Vypněte a v teple pod pokličkou nechte rýži dojít.
4
Do kari přidejte patisony a lusky. Krátce povařte, aby se zelenina prohřála, ale zůstala křupavá. Servírujte posypané čerstvým koriandrem a s jasmínovou rýží. Tip: Do kari můžete místo patisonů přidat cuketu nebo máslovou dýni.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: