Bůček uvaříme s přísadami. Játra nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Vše rozemeleme a přidáme 4 žloutky, sůl, pepř, česnek a kousek cibule....
více o Játrová paštika z vepřového masa
Zpěníme cibulku na sádle. Potom přidáme vyprané zelí, sůl, kmín a drobet vody. 1/2 hodinky dusit. Dolít vodou a přidat klobásu. Vaříme do změknutí.
Do...
více o Rychlá zelňačka II.
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání...
více o Indické čatní
Cibulu a slaninu nakrájenou na kostky orestujeme, přidáme na proužky nakrájané dršťky, zalijeme vodou a dusíme asi 15 - 20 minut.
Z oleje a mouky si...
více o Držky po štajersky
Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
Cibuli...
více o Musaka z lilku - Balkán
Palačinky: do mléka rozkvedláme celé vejce a přidáváme hladkou mouku dokud těsto nezhoustne tak, aby bylo stále mírně tekuté. Hotové palačinky...
více o Plněné palačinky II.
Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme fazolové lusky (pokud jsou čerstvé, je třeba je napřed uvařit do měkka). Necháme jen...
více o Fazolky s česnekem II.
Na polovině másla osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme doměkka. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, vmícháme 3...
více o Italské brambory
Lososa vykostíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronem a posypeme kořením. Takto ho necháme 1-2 hod. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme...
více o Losos na zelenině
Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké...
více o Zelňačka trochu jinak
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší...
více o Rizoto s masem
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme, okořeníme, přidáme...
více o Kapustové karbanátky
Hermelín nakrájíme na osm dílků, na kolečka nakrájíme cibuli. Na dno lahve dáme cibuli, kopr, pepř, nové koření a kousek feferonky. Dále vložíme...
více o Nakládaný hermelín V.
Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem, posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka,...
více o Zapékaná růžičková kapusta
Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.
Až se začne srážet a vytváří...
více o Drožďová pomazánka II.
Lososa vykostíme, umyjeme, pokrájame na rezne pokvapkáme citrónom a posypeme korením. Takto ho necháme 1-2 hod.
Cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme...
více o Strieborny losos na zelenine
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na půl centimetru silná kolečka. Na pánvi osmažíme na drobno pokrájenou cibulku,...
více o Francouzské brambory III.
Z makrel odřízneme hlavy, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme okapat.
Ryby osolíme a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme rozkrájenou...
více o Makrely v rajčatové omáčce
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, mletou papriku, chilli, majoránku a jedlou sodu, vše osolíme, opepříme...
více o Čevabčiči
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, taktéž nakrájíme okurky, cibuli, přídáme na jemné nudličky nakrájenou šunku, přisypeme hrášek bez nálevu,...
více o Rychlý vlašský salát
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do osolené vroucí vody. Přimícháme rajský protlak, nať z libečku nebo z celeru, bobkové...
více o Rajská bramborová polévka
Cibuli nakrajime na silnejsi nudle a podusime na oleji, pridame rozmackany cesnek a dusime dal. Pridame odkapane fazole, plechovku rajcat a podusime...
více o Indicky recept I.
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí....
více o Bramborové placky plněné zelím
Cibuli, salám, okurku nasekáme v robotu. V misce si rozmačkáme rybičky, přidáme směs z robota, máslo, majolku, lžičku hořčice, tak 1/3 tvarohu (podle...
více o Rybí pomazánka s tvarohem
Těstoviny uvaříme klasickým způsobem. Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme na kousky nakrájené papriky. Necháme lehce změknout. Nakonec tuňáka se...
více o Těstoviny s tuňákem II.
Filé pokapeme citrónem a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Mezitím si na oleji podusíme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli, po...
více o Treska na zelenině II.
V jednom hrnci dáme do vařící osolené vody vařit špagety.
Do druhého hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu a až se vyškvaří přidáme nakrájenou...
více o Špagety s nivou II.
Ingredience promícháme a necháme v lednici 30 minut odležet, pak přidáme najemno nastrouhané vařené brambory a vše promícháme.
Můžeme dochutit sojovou...
více o Bramborový tatarák II.
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na drobno překrájené, vymačkané zelí, posekanou cibuli a žampiony, na tenké nudličky nakrájenou šunku (já...
více o Netradiční bramborový salát
Porce kapra osolíme a obalíme v mouce promíchané s trochou papriky. Zprudka osmažíme na oleji. Osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a trochu...
více o Ružomberský nevolník
Ingredience na marinádu promícháme a slabě naklepané řízky naložíme do marinády a necháme v chladnu uležet do druhého dne. Pak postupovat jak u...
více o Marinované řízky
Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme rozdrobené kvasnice. Mícháme, až se rozpustí, pak podlijeme troškou mléka, přidáme vejce,...
více o Kvasnicová pomazánka
Obsah moravanky (kdo nechce ostré, vyndá feferonky) vejce a salám nakrájíme na kostičky, cibuli jemněji. Ve šťávě z moravanky a stejného množství vody...
více o Vaječná mozaika
Do skleněné zapékací mísy (nebo pekáče) poklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety, které silně potřeme hořčicí. Mísu nevymazáváme! Cibuli...
více o Zastlané kotlety
Špekáčky, cibuli a okurky pokrájíme na tenká kolečka a vsypeme do porcelánové mísy. Z worchesteru, rajč. protlaku, cukru a oleje si připravíme řídkou...
více o Rychlé buřty Šafaříci
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na jemné nudličky. Zálivku připravíme z: oleje, hořčice, octa (asi 2-3 lžíce), soli (asi 1 a půl lžíce), pepře (1...
více o Zelný salát s cibulí a hořčicí
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní...
více o Bělehradský řízek
Jestli vám školní jídelna svojí bezbarvou, bezchutnou verzí dušené kapusty vzala chuť na tuto zeleninu, tento recept vám ji jistě vrátí. Kapusta...
více o Kapustový nákyp III.
Fazole namočíme přes noc, druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci na polevku na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a...
více o Pálihba - podkrkonošská polévka
Do většího hrnce dáme olej a všechny nakrájené suroviny, česnek necháme až nakonec, na zeleninu položíme porcované kuře nebo díly a dusíme asi 20 min....
více o Dietní kuře
Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, vmícháme papriku a po zpěnění přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostky.
Za stálého míchání je opečeme,...
více o Vepřová kýta na paprice - dietní
Do vařící osolené vody vložíme cibuli, mrkev, celer, petržel, koření a vaříme 5 minut. Pak přidáme porci kapra, nakrájená rajčata a vaříme na malém...
více o Rybí vývar s rajčaty - dietní
Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na tenké nudličky, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Přidáme cibuli...
více o Minutkový guláš - dietní
Z masoxu a vody připravíme vývar, do vařícího vývaru vsypeme cibuli nakrájenou na jemná půlkolečka a vaříme 5 minut. Polévku osolíme, sejmeme z...
více o Cibulová polévka s vejcem - dietní
Sledě necháme okapat a narovnáme do servírovací misky, na jemném struhadle nastrouháme bílou cibuli a jablka, směs narovnáme na sledě, navršíme...
více o Sledě se šlehačkou
Do pekáčku nasypeme zeleninu a rozložíme ji do stejnoměrné vrstvy. V misce smícháme maso, vajíčko a sůl. Hmotu doplníme podle potřeby strouhankou, aby...
více o Masový ping-pong
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše...
více o Fajnšmekrovi utopenci
Mrkev najemno nastrouháme a pokapeme šťávou z citronu, pak promícháme s krenexem (podle chuti) a drobně nakrájenou cibulí, můžete dochutit i česnekem....
více o Pomazánka na veku z mrkve
Namočené fazole uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Rozehřejeme tuk, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,...
více o Guláš starého rančera