Kuře s milionovou oblohou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 100
      g anglická slanina
    • 6
      špekáček
    • 4
      cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce tymián
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjeme, velice mírně osolíme, dáme na pekáč. Zasypeme milionovou oblohou, zalijeme max.1 dcl vody - spíše méně. Žádný tuk!! V polovině pečení kuře obrátíme a oblohu promícháme. Na talíři klademe oblohu na vařené brambory.
2
Oblohy je lépe udělat více než méně, každému chutná a chce přidat. Obloha: do misky nakrájíme špekáčky, cibuli i anglickou na kostičky, přidáme 1 lžíci tymiánu. Smícháme. Nasypeme na kuře.

Komentáře k receptu

  • Jitka 37
    Jitka 37 |

    11. 11. 2010 18:21

    Tenhle recept znám a taky jsem ho párkrát už dělala, myslím, že vyšel kdysi v kalendáři rádia Frekvence 1 a toho tymiánu tam patří opravdu jen lžička, ta lžíce by bylo moc. Ale pokud to takhle někomu chutná.... ;-)

  • MílaK.
    MílaK. |

    20. 5. 2005 08:30

    milionové jídlo,té 1 lžíce tymiánu se nebojte je to vyzkoušené.

  • Alena
    Alena |

    12. 5. 2005 13:06

    Milý anonyme Milouš Jakešů měl přece brojlery velký jako bojlery a tak se mu to pletlo víš? :))))))

  • Janan z VM
    Janan z VM |

    12. 5. 2005 12:00

    Je vidět, kdo zná "klasiku" a kdo jen kouká a srandě nerozumí....

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    12. 5. 2005 11:08

    Anonime,anonime, moje jmenovkyne si delala legraci a pouzila zname prereknuti Milose Jakese....

  • Anonym
    Anonym |

    11. 5. 2005 12:54

    Nejspíš "brojler", bojler není kuře...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 5. 2005 08:54

    Ještě musím dodat, že jsme dojídali včera - my máme svá kuřata "bojlery", takže veliká a já to dělala z půl druhého kuřete. A musím říct, že ohřívané je to ještě daleko lepší, je k tomu dobrá i rýže a snad lepší, než brambory a ty žampiony tam teda udělají hodně !!!!!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 5. 2005 07:20

    Tak jsem to včera také vyzkoušela, je to velice chutné! Přidala jsem žampiony nakrájené na větší kousky a bylo to s nimi výborné a k tomu opečené brambory a salát. Jenom toho tymiánu jsem dala jenom malou lžičku a i tak byl dost cítit. Nevím, jak by to vypadalo, kdybych dala plnou lžíci !! To se fakt nedá, hrozně je aromatický.Ale jinak moc dobré, dávám 1 !!

  • Bohunkau
    Bohunkau |

    7. 5. 2005 12:37

    Super recept!! Dnes jsem to dělala k obědu, všichni se olizovali.

  • Ifuška
    Ifuška |

    2. 5. 2005 14:53

    Celá obloha se dá na kuře hned,aby natáhlo tu úžasnou chuť.Špekáčky to přežijí a šťáva z nich se vpije do kuřátka.

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    29. 4. 2005 14:40

    Mam dotaz - ja pecu kure 50minut, co z tech spekacku zbude po takove dobe? Mam pockat, nebo je tam davat hned? Dekuji.

  • Ifuška
    Ifuška |

    22. 4. 2005 09:31

    Jano z VM, tymiánu není mnoho, oblohy je plná větší miska. Fakt jo.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    20. 4. 2005 14:43

    Já mám tymián ráda, takže se mi množství nezdá až tak velké. Ale jak už zde bylo řečeno, každý má jiné chutě. Jinak recept se mi líbí a určitě to vyzkoušíme.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 4. 2005 13:48

    Tymián je velice aromatický, není to příliš 1velkou lžíci?! Já bych se toho moc bála..