Kuře na tymiánu

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g kapie
    • 10
      stroužek česnek
    • 3
      lžička tymián 2-3
    • 3
      cibule 2-3
    • 1
      lžíce olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté, neloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme na lehce vymaštěný pekáč, osolíme.
2
Cibuli a papriku nakrájíme na větší kousky (cibuli na osminky), nasypeme na brambory, přidáme neloupaný česnek (pouze ukrojíme konečky od kořínků), posypeme tymiánem.
3
Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme, posypeme tymiánem a poklademe na vrstvu brambor a zeleniny.
4
Pečeme v troubě asi 1 hodinu a 15 minut.
5
Není nutno podlévat. V polovině pečení kuře obrátíme.

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    7. 3. 2016 10:25

    Tak to měl z toho kuřete myxomatózu?????

  • Anonym
    Anonym |

    6. 8. 2007 14:20

    Tento recept je prostě úžasný, manžel měl boule za ušima, jak moc mu to chutnalo.