Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kaetka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • sušené houby
    • 1
      lžíce máslo
    • 4
      ks vejce
    • 4
      plátek eidam sýr
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • citronová šťáva
    • vývar
    • pepř mletý
    • sůl
    • 4
      plátek hovězí maso zadní (každý o hmotnosti 200 g)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené houby namočíme přes noc do vody nebo do mléka a druhý den podusíme na másle. Přidáme rozšlehaná, osolená vajíčka a necháme za stálého míchání ztuhnout tak, aby vznikla houbová míchanice. Plátky masa dotenka rozklepeme, opepříme a položíme na ně plátek sýra, na něj navršíme porci vaječné míchanice s houbami, zavineme a upevníme párátky nebo jehlami.
2
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme závitky a zprudka je po všech stranách opečeme. Poté zmírníme oheň, závitky nepatrně podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté pod pokličkou zvolna dusíme. Podle potřeby podléváme. Měkké závitky vyjmeme a uchováme je v teple, do zbylé šťávy přidáme smetanu, v níž rozmícháme mouku a důkladně provaříme. Na talíři závitky přeléváme připravenou zhoustlou smetanovou omčkou, kterou ochutíme citronovou šťávou. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.