Rybí salát II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cejn nebo plotice, jelec, okoun, karas, ...
    • sůl
    • cibule
    • deko sladkokyselý nálev
    • majonéza
    • tatarská omáčka může být i light

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby vykucháme, vyčistíme a ponoříme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme, vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjdou od kosti. Ryby vyjmeme z vody a necháme vychladnout.
2
Cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Ryby vykostíme a vkládáme do připravené sklenice střídavě s cibulí (vrstva ryb, vrstva cibule ...) množství cibule volíme podle vlastní chuti (nám, co máme cibuli rádi stačí poměr 1:1 nebo 1:0,75).
3
Zalejeme studeným sladkokyselým nálevem z DEKA. Sklenici přikrejeme a dáme do chladna na týden uležet, potom směs přecedíme přes cedník a necháme okapat, do takto připravené směsi zamícháme tatarku s majolkou v poměru 1:1 a v míse dobře promícháme. Podáváme s čerstvou houskou nebo rohlíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.