Polévka ze zelí a rýže - Balkán

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olej
    • cibule
    • petrželová nať
    • česnek
    • 0,5
      kg bílé zelí hlávkové
    • rajský protlak
    • 250
      g vařená rýže
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar může být i z kostky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme jemně sekaný česnek (podle chuti, zhruba 2-3 stroužky), nakrájenou petrželovou nať (cca 2 lžíce) a jemně nakrájené zelí na nudličky.
2
Smažíme tak dlouho až zelí zežloutne. Pak přilijeme vývar, přidáme rajský protlak (cca lžíci), osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Dle potřeby doléváme vývarem.
3
Nakonec přidáme uvařenou rýži (lze také použít rýži syrovou, kterou propláchneme a přidáme k zelí společně s vývarem). Nejlépe chutná, když se nechá odležet.
4
Dobrou chuť, Pile.
5
Originální název: Juha od kupusa sa rižom

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.