Jazyk s polskou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vepřový jazyk 2-3
    • kořenová zelenina
    • sůl
    • bobkový list
    • tymián
    • citronová kůra
    • 60
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka
    • cibule
    • 150
      g rybízová marmeláda
    • rozinky
    • 20
      g mandle
    • 6
      lžíce červené víno
    • citron
    • pepř mletý zrnka pepře
    • nové koření pár zrnek
    • cukr zkaramelizovaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jazyky se uvaří společně se zeleninou, kořením, solí, šťávou z citronu a kouskem kůry. Pak se vyndají do studené vody a oloupou se. Udělá se cibulková jíška, rozředí se vodou, přidá se vývar, karamel, zavařenina a vše se povaří. Omáčka se přecedí, přidá se víno, mandle, rozinky a 10 minut se povaří. Dochutíme na sladkokyselo. Jazyky nakrájíme na plátky do omáčky a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    8. 10. 2006 12:06

    Ano, to je klasika. Ja pridavam do omacky strouhany pernik. A lepsi je teleci jazyk

Abecední seznam: