Štika na citronu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 6
      ks citron
    • 500
      g máslo
    • 600
      g slanina
    • 5
      rajčata
    • 1
      kerblík
    • 1
      kg cibule
    • 1
      l bílé víno
    • česnek
    • 200
      g petrželová nať
    • 2,5
      kg štika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle ve velkém pekáči. Vykuchané štiky obalíme v mouce potřeme je kerblíkem, česnekem a posypeme natí. Zbytek petrželové natě, rajčata a citrony pokrájíme a osmažíme na slanině, dusíme do měkka a na konci podlijeme vínem.
2
Štiku vložíme do pekáče a obložíme s připravenou směsí. Necháme zapéct v troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut. Podáváme s pečenými brambory.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Martin K.
    Martin K. |

    20. 8. 2011 17:15

    Podle množství ingrediencí bych to tipoval na menu pro 20 osob. :-D

  • rybar
    rybar |

    7. 11. 2010 11:36

    co je kerblik???:)

  • Anonym
    Anonym |

    22. 8. 2007 16:06

    Půl kila másla a půl kila mouky? A litr vína? A kilo cibule? Vidím dobře?

  • Zuzka So
    Zuzka So |

    22. 8. 2007 12:54

    Je to vynikající,jen mouky jsem spotřebovala méně a nedávala jsem kerblík.