Čínský pašík na citronu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jariss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      ks citron Větší
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • 1
      vejce
    • 2
      chilli papričky 1-2
    • 3
      cukr 2-3
    • 3
      česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • voda
    • rostlinný olej
    • 500
      g vepřové maso krkovice, kýta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, naklepeme. Dle chuti osolíme a opepříme. V míse smícháme citrónovou šťávu, škrobovou moučku, 1 lžíci sojové omáčky, chilli papričky pokrájené na plátky, cukr, vejce a vše řádně rozmícháme. Vložíme plátky masa a řádně promícháme, aby se maso marinádou obalilo.
2
Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Následující den na oleji plátky masa opečeme dozlatova. Podlijeme vodou dle potřeby a množství omáčky, kterou chceme mít. Přidáme 1-2 lžíce sojové omáčky a na plátky pokrájený česnek. Provaříme. Dle chuti popřípadě přisladíme cukrem. Podáváme s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.