Čínské taštičky štěstí s malinovým sorbetem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Taštička
    • 8
      lžíce slunečnicový olej + na vymazání plechu
    • sůl
    • 8
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks bílek
    • 1
      lžička kukuřičný škrob
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžička mandlový extrakt
    • 8
      lžíce cukr krupice
  • Sorbet
    • 1
      ks bílek
    • máta
    • 500
      g maliny mražené
    • 1
      ks zázvor nastrouhaný
    • meduňka
    • růžové lístky na ozdobu
    • 100
      ml prosecco
    • 300
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrolu nalijte 300 ml vody, nasypte cukr a zázvor. Na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
2
Poté zvyšte teplotu, přiveďte k varu a vařte do sirupové hmoty, asi 3–4 minuty. Odstavte a nechte vychladnout. Povolené maliny propasírujte přes sítko a vmíchejte do vychlazeného sirupu. Přidejte cider nebo prosecco. Směs nalijte do nádoby a nechte v mrazáku zmrznout.
3
Párkrát prošlehejte. Několik hodin před podáváním ušlehejte vidličkou vaječný bílek. Namočte do něj růžové lístky a obalte je v cukru. Nechte na pečicím papíru uschnout.
4
V míse vyšlehejte bílky, oba extrakty a olej do napěněné směsi.
5
V jiné míse smíchejte mouku, škrob, sůl, cukr a nakonec vmíchejte 3 lžičky vlažné vody. Vzniklou směs vmíchejte k bílkové a zlehka zpracujte hladké těsto, které neteče a dobře se odděluje od vařečky.
6
Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Po lžících odebírejte těsto a do tenka jej roztírejte do kol o průměru 10 cm.
7
Pečte v předehřáté troubě při 150 °C, asi 14–15 minut – koláčky se musí snadno oddělit od papíru. Poté je rychle odlepte, vložte doprostřed vzkaz a přehněte je například přes okraj sklenice.
8
Koláčky nechte vychladnout ve formě na muffiny, udrží si tvar.
9
Podávejte se sorbetem a růžemi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.