Čočka Beluga s pstruhem lososovitým

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks mrkev
    • olivový olej
    • 1
      šálek čočka Beluga
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 600
      g pstruh lososovitý
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte vývarem a na mírném ohni vařte nezakryté 20 minut. Hotovou čočku dochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Filety pstruha nakrájejte na porce. Na větší pánvi rozpalte lžíci oleje, naskládejte do ní porce pstruha kůží dolů, minutu nechte zprudka opéct a pak teplotu stáhněte na střední plamen. Přidejte pokrájené máslo, nechte ho rozpustit, vmíchejte do něj citronovou šťávu. Horkým rozpuštěným máslem přelévejte porce pstruha. Ryby neobracejte, horké máslo se postará o konečnou tepelnou úpravu. Přelévejte je pečlivě a všechny minimálně 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
3
Na talíře nandejte čočku a porce ryby a bohatě zasypte nasekanou petrželkou.

RADA: TIP jak se zbavit zápachu rybiny!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: