Zapečené fazole s cibulí - Balkán

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg cibule
    • 3
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g fazole velké (tzv. tetovských)
    • mletá paprika (sladká nebo pálivá - kdo co rád)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole den předem namočíme, necháme nabobtnat a v téže vodě je přivedeme k varu. Vodu scedíme a fazole zalejeme čerstvou horkou vodou. Uvaříme do měkka. Vodu scedíme (nechávám si ji na polévku nebo na mrazák do zásoby), fazole osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka a na 2 dcl oleje osmažíme do skleněna. Potom cibuli dochutíme solí, pepřem a paprikou. Zapekací nádobu vymažeme (olejem, sádlem...) a vrstvíme fazole, cibuli, kterou pokapeme zbývajícím olejem, fazole, cibuli... Končíme vrstvou fazolí, které přelejeme olejem. Zapékáme cca 30-45 min. Kdo rád maso, může před dopečením povrch poklást plátky anglické slaniny nebo párky, které nařezal jako při opékání.
2
Dobrou chuť, Pile.
3
Originální název: Prebranac
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.