Zadělávané fazole s uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg fazole
    • 1
      kg uzené maso
    • 3
      bobkový list
    • 2
      cibule
    • sůl
    • 1
      masox
    • sádlo a mouka na jíšku
    • paprika - sladká
    • pálivá paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s masoxem a bobkovými listy do poloměkka, pak k nim přidáme na kostky nakrájené uzené maso a dovaříme společně doměkka. V hrnci nesmí být moc vody, jen asi do výše fazolí s masem.
2
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Stáhneme ze sporáku a zasypeme asi lžící sladké papriky a dle chuti pálivou paprikou. Rozmícháme a zahustíme fazole. Nakonec pokud je třeba, dochutíme solí, ale většinou to není potřeba, protože uzené je slané.
3
<BR>Podáváme s kyselou okurkou, příp. s chlebem.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    13. 3. 2010 11:34

    Právě tento receptík vařím,jen dám místo uzeného osmažený párek.Dám vědět,jak chutnalo.Co jsou majolkové vdolky?

  • Lucie Školová
    Lucie Školová |

    26. 10. 2008 15:06

    Hledala jsem nějaký dobrý a jednoduchý receptík na fazole a povedlo se mi ;-) Jako přílohu jsem dělala majolkové vdolky a v kombinaci s fazolemi to bylo výýýborné.

  • renča
    renča |

    12. 5. 2006 13:03

    chutnalo nám