591
Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, mouku, solamyl a prášek do pečiva. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané... více o Čokoládová štědrovečerní ryba
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku
Do 1l vody vložíme rybí odřezky a koření,osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme a rybí maso obereme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle a... více o Vánoční rybí polévka
Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody. Rybu opepřete, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte. Zakryjte a nechte chvíli... více o Ryba na fenyklu a grapefruitu
Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme,... více o Falešná rybí polévka
Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 0,6 cm a osolíme. Rybu dle vlastního výběru si omyjeme, osolíme,opepříme nebo použijeme koření na ryby.... více o Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Na pánev s trochou rozpáleného oleje dáme osolený a opepřený rybí filet (vyšší je lepší).K němu přidáme hned i pokrájenou slaninu a cibuli.Vše smažíme... více o Ryba se slaninou a cibulí
Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou... více o Rybí polévka - smetanová
Maso uvaříme ve slané vodě, vývar přecedíme a odstraníme z masa kosti. Na rozpáleném másle osmahneme kolečka cibule s kostičkami slaniny, okořeníme... více o Maďarská rybí polévka
Filety osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Cibuli necháme na másle zesklovatět, přidáme pokrájená rajčata (dvě celá... více o Rybí závitky s rajčaty
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a promastíme olejem. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme.... více o Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky... více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na trošce oleje ve velké pánvi. Pak přidáme pyré s česnekem,... více o Ryba s těstovinami
Porce ryby osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi s rozpáleným olejem rybu osmažíme zprudka z obou stran. K orestované rybě dáme krátce... více o Ryba v rajské omáčce
Rybu osolíme a opepříme, potřeme olejem a položíme do zapékací mísy vymazané máslem. Do předehřáté trouby dáme rybu na 15-20 minut zapéct. Ušleháme... více o Ryba třeboňské hospodyně
Dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, naskládáme tenčí plátky brambor, pokapeme olejem, osolíme. Na brambory naklademe plátky ryby, můžeme jemně... více o Rybí file se slaninou a uzeným sýrem
Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem,... více o Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a... více o Rybí špíz s krevetami
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“
Opláchnutý celer zbavte tuhých vláken (stáhněte je po délce stvolu špičkou nože) a nakrájejte jej na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.... více o Celerová polévka s rybou
Na omáčku rozehřejte máslo v kastrůlku, poprašte moukou, osolte, opepřete, po 2 minutách zašlehejte vývar, přidejte bylinky a koření a za občasného... více o Ryba na estragonu z Provence
Kousky kedluben povařte na mírném plameni ve vývaru, asi 20 minut. Vývar slijte a většinu rozmixujte s asi pětinou kedlubnových kousků, smetanou,... více o Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole, posypeme strouhaným sýrem a kousky uzené ryby bez kůže a kostí. Pak těsto zavineme a při zavinování ho... více o Rybí koláčky
Filety osušíme a pokrájíme na kostky, jemně osolíme a opepříme, obalíme ve slanině. Papriky očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky jako rybí maso... více o Barevný rybí špíz
Rybičky v oleji a v tomaťe vykostíme (nemusíme) a rozmačkáme vidličkou. Olej z rybiček přilijeme, tomatu nedáváme. Přidáme na kostky nakrájená vejce a... více o Rybí pomazánka od babičky
V teflonovém kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme tresku (předem rozmrazíme). Vařečkou tresku rozmnělníme na malékousíčky, přidáme sůl, kmín a... více o Ryba na kmíně
Kapustu nakrájejte na nudličky, propláchněte a vytřepejte z ní vodu. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a s kapustou je povařte asi 10 minut v... více o Ryba naostro na kapustovém pyré
Ryby vně i uvnitř opláchněte a dobře osušte. Kůži ryb několikrát šikmo nařízněte a do zářezů vsuňte na tenko nakrájené plátky limetek. Pokrájenou... více o Ryba v balíčku
1. Naporcujte kapra. Z hlavy odstraňte žábry pomocí kuchyňských nůžek. 2. Kapří hlavu a skelet přendejte spolu s očištěnou a na menší kousky nakájenou... více o Rychlá rybí polévka
Filety ze pstruha osolte, opepřete, okmínujte a z obou stran ogrilujte, asi 3 minuty z každé. Filety vložte do rozkrojených bagetek, přidejte listy... více o Ryba v housce
Z pomela okrájejte tuhou slupku a vyloupejte jednotlivé dílky dužniny. Granátové jablko rozkrojte na poloviny, dejte řeznou stranou do dlaně a nejlépe... více o Salát s pomelem a uzenou rybou
Lososa zbavte kůže, pokrájejte na kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, pokrájené jarní cibulky, chilli papričku a sůl. Vše rozmixujte na... více o Rybí karbanátky se salátem
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte... více o Rybí krém bourride
Na sádle orestujte nasekané jarní cibulky, přidejte na plátky nakrájené papriky s cuketou a menší kousky rajčat. Osolte, opepřete a krátce poduste.... více o Lečo s rybou
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou... více o Rybí burgery
Rozkrojené žemle potřeme dipem nebo hořčicí (každému to, co mu chutná) poklademe plátky zeleniny (paprika, cibule, okurka, salát, rajče...). Rybí... více o Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)
Na trošce rozpáleného oleje orestujeme pokrájenou slaninu. K ní přidáme orestovat pokrájené plátky očištěných žampionů, nakrájené cibulky(trochu... více o Rybí směs s těstovinami
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Filety ochutíme osolíme a necháme chvíli proležet. Pak je osušíme a vložíme do okořeněných rozšlehaných... více o Ryba v kořeněném vajíčku
Do hrnce dejte hlavu a ostatní kusy kapra. Přidejte jednu cibuli ve slupce, jednu oloupanou mrkev, dvě oloupané petržele a celer. Vsypte koření,... více o Rybí polévka se smetanou
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru,... více o Rybí hranolky z tresky
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet. Mezitím si pokrájíme... více o Přírodní rybí filety se zeleninou
Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje,... více o Bramborovo - rybí krokety
Na kousku rozpuštěného másla s kapkou oleje si osmažíme očištěné rybí filety, které jsme ochutili solí, pepřem a mletým zázvorem nebo šťávou z čerstvě... více o Rybí filety s fenyklovým salátem
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a... více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Ze sardinek důkladně vymačkáme šťávu, vyjmeme páteř, dáme do mísy a vyšleháme s máslem. Přidáme hořčici a sůl a znovu šleháme. Přidáme nadrobno... více o Rybí pomazánka
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit,... více o Rybí polévka z tresky
Rybí maso používáme čerstvé nebo rozmrazené, bez kostí a bez přidané vody. Maso rozmixujeme v kutru, přidáme vejce, osolíme a okořeníme pepřem a... více o Rybí karbanátky s jarní cibulkou
Těstoviny podle vlastního výběru uvaříme dle návodu v osolené vodě, poté scedíme. Rybí filety je-li potřeba vykostíme, pokapeme citronovou šťávou,... více o Smetanové těstoviny s koprem a přírodní rybou
Očištěnou čerstvou hlavatku (my měli rybu o délce zhruba 90 cm) pokrájíme na podkovy o síle 3 cm, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jemně nasekáme a... více o Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a solí. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v... více o Rybí burger a batátové hranolky
Filety nakrájejte na podélné pásy a odložte do ledničky. Osušte je, osolte a opepřete. Filety protáhněte v mouce a její zbytek opatrně oklepejte. Z... více o Ryba se špenátem a máslem
Platýz má lahodné bílé maso, které je poměrně tučné, ale velmi jemné, s úžasnou chutí a… Celý článek
Ryby i maso se nejlépe rozmrazují v mléce. Zmizí příchuť mražených potravin a pokrmy z nich… Celý článek
Čerstvé ryby jsou vynikající, ne každému je ale příjemné jejich intenzivní aroma. Bohužel se… Celý článek
Máte rádi smažené ryby v trojobalu, ať už jde o tresku nebo třeba kapra? Pak se vám budou… Celý článek