Ryba se špenátem a máslem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Ryba
    • 4
      ks filety z mořského jazyka
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka na poprášení
    • olivový olej
    • 4
      hrst špenát
  • Máslová omáčka
    • 150
      g máslo
    • 5
      g rybí vývar instantní dashi
    • 2
      lžička sumach
    • 3
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety nakrájejte na podélné pásy a odložte do ledničky. Osušte je, osolte a opepřete. Filety protáhněte v mouce a její zbytek opatrně oklepejte. Z obou stran opečte na rozehřátém oleji. Vyjměte a zarolujte.
2
Na omáčku rozehřejte máslo. Jakmile začne pěnit, vmíchejte rybí vývar dashi a sumac. Až se propojí, odstavte a vmíchejte citron.

RADA: Jak vyrobit máslo?

3
Rybu rozdělte na talíře, přidejte salátové listy a podávejte s rozehřátou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: