Falešná rybí polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec polévku zjemníme rozšlehaným žloutkem, promícháme a dochutíme muškátovým květem a nadrobno nasekanou zelnou petrželovou natí. Podáváme s nudličkami z rohlíků osmažených na másle.

Komentáře k receptu

  • Petronela
    Petronela |

    24. 12. 2013 09:24

    Nazývá se takto už řadu let ,protože osmahlá krupice (lepší nežli hrubá mouka) připomíná v polévce jikry:-)) ;-)

  • Anna
    Anna |

    21. 12. 2010 18:19

    Dobrá zeleninová polévka,proč ale rybí?Nechápu :-(

Abecední seznam: