Ryba na estragonu z Provence

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na omáčku
    • ryba
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      ml rybí vývar
    • 5
      snítka estragon
    • 5
      snítka petrželka
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na omáčku rozehřejte máslo v kastrůlku, poprašte moukou, osolte, opepřete, po 2 minutách zašlehejte vývar, přidejte bylinky a koření a za občasného promíchávání vařte asi 20 minut, až vznikne hustá hladká omáčka. Pak ji přeceďte přes sítko, vmíchejte nasekaný estragon a nechte 1 minutu na mírném plameni táhnout. Rybu poprašte moukou se solí a pepřem, osmažte na směsi másla a oleje, 2–3 minuty z každé strany. Na talíř vlijte vždy trochu omáčky, položte osmaženou rybu a doplňte estragonem.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.