Rybí polévka z tresky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 220
      g treska - chlazený filet bez kůže, cca
    • 1
      ks mrkev menší
    • 1
      ks řapíkatý celer - řapík + mladá nať
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • muškátový květ na špičku lžičky
    • 1
      stroužek česnek
    • 500
      ml vývar , například zeleninový, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • krutony chlebové nebo houskové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit, přidáme muškátový květ jemně nasekaný česnek, promícháme a zalijeme vývarem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Do polévky vložíme filet tresky v celku, polévku dochutíme solí a pepřem a vaříme cca 8 - 10 minut, do změknutí zeleniny a ryby.
3
Z polévky vyndáme rybí filet na talíř, kde ho rozebereme na menší dílky a případně z něj i odstraníme kosti, které by mohly v rybím filetu být.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

4
Polévku případně ještě dle vlastní chuti dochutíme, vrátíme do ní kousky masa, přidáme nasekané mladé lístky řapíkatého celeru a můžeme podávat.
5
Podáváme s osmaženými chlebovými nebo houskovými krutony, které jsme si osmažili na kousku másla dozlatova, během vaření polévky.

RADA: 3 vynikající zeleninové polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: