Celerová polévka s rybou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • 350
      g brambory
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 600
      ml zeleninový vývar
    • 60
      g rýže basmati
    • 250
      g mořská ryba (bělomasá)
    • 1
      svazek máta (čerstvá)
    • kurkuma
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnutý celer zbavte tuhých vláken (stáhněte je po délce stvolu špičkou nože) a nakrájejte jej na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky. Olej rozehřejte v hrnci a celer s bramborami na něm krátce osmažte. Zalijte vývarem, uveďte do varu, osolte a opepřete. Snižte plamen a zlehka povařte asi 15 minut. Polévku částečně rozmixujte nebo část brambor podrťte. Mezitím si uvařte rýži v dostatečném množství osolené vody. Rybu omyjte, osušte, nakrájejte na kousky. Polévku dochuťte kurkumou, přidejte kousky ryby a ještě asi 7 minut povařte. Vsypte rýži, posypte natrhanými lístky máty a zhruba 3 minuty prohřejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.