Heru, žloutek a cukr smícháme do hladka. Přidáme tvaroh, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citr. kůru a mléko. Nakonec hodně tuhý sníh z bílků.... více o Tvarohová bábovka s bílkovou polevou
Do misky dáte 3 poloviny konzervovaných broskví i s tou štávičkou, přidáte jogurt a nalijete tam trošku vaječného likéru, pak jen rozmixujete a můžete... více o Broskvový koktejl
Množství surovin volíme dle počtu strávníků s tím, že cuketa a brambory by měly dominovat. Rajčata, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, cuketu a... více o Cuketa alá "ratatui"
Kuřecí maso si připravíme dle libosti na plátky, nebo medailonky a dáme pozvolna smažit na pánvičku s trochou oleje. Až bude maso hotové, můžeme ho... více o Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou
Listové těsto rozválíme na plech, potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky. Cibule nakrájíme na plátky, přidáme na šunku, zasypeme... více o Cibulová pizza z listového těsta
Cuketu nakrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme chvíli odležet. Pustí vodu a změknou. Květák uvaříme v osolené vodě. Cibuli osmažíme společně s... více o Cuketa s květákem zapečená v mikrovlnce
Namažeme máslem nakrájenou veku, pokládáme uvedenou zeleninu, přepůlíme a zapečeme v taoastovači. Dobrý by byl ještě strouhaný sýr, hezky se zapeče,... více o Zapečená veka se zeleninou
Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí,... více o Utopenci podle mě
Květák a hrášek povaříme cca 10 minut v mírně osolené vodě. Vodu nevyléváme, použijeme ji na ředění omáčky. Na rozpáleném oleji opražíme mouku a kari... více o Květákové kari s hráškem
Tvaroh ušleháme s máslem a mlékem. Sýry nastrouháme na jemno, slaninu a feferonky nakrájíme na drobné kostičky (já místo feferonek používám pastu z... více o Tvarohovo-sýrová pomazánka se slaninou
1. Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu. 2. Ovoce v kastrolu zakapeme citrónem a rozmačkáme,... více o Džem - Letní směs
Můžeme použít buď dortovou formu nebo jinou podobně velkou nádobu. Dno vyložíme piškoty, ty potřeme částí krému, který jsme vymíchali z jogurtu,... více o Ovocný dort dle chuti
Brambory a cibuli oloupeme, nakrajíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Posypeme majoránkou a paprikou, polijeme trochou oleje a celé promícháme,... více o Brambory-nejen přílohové
Bílky si oddělíme od žloutků a šleháme je do sněhu. Když je sníh skoro hotový, přidáváme postupně cukr a společně dál šleháme do pevného sněhu. Po... více o Zamilovaný dort
Kynuté těsto: V mističce rozetřeme droždí s lžičkou cukru na kašičku, zalijeme částí teplého mléka a na teplém místě necháme vykynout. Smícháme sypké... více o Kynutý rybízový koláč
Mražené lososy necháte rozmrazit a odhleníte je. Mezi tím si uvaříte, jak já říkám takovou "polívku" - nálev na naložení ryb. Tj. kořenová zelenina a... více o Vyuzený losos
Smícháme mleté maso, houby a zeleninu. Tyčinky rozpůlíme podélně, rýžový papír připravíme dle návodu. Na rýžový papír natřeme směs masa a zeleniny,... více o Masová směs v rýžovém papíru
Do vroucí osolené vody vložte brokolici a nechte povařit do změknutí (cca 5 minut). Změklou brokolici nakrájíte nadrobno. Přidáte žloutky, osolíte a... více o Brokolicové placičky podle Danči
Máslo, cukr a vejce šleháme a přisypáváme pudink, polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, mléko a nasekanou čokoládu. Vymažeme Herou... více o Vanilkové muffiny
Očištěné, vykuchané a omyté ryby (asi 3 kg) nasolíme a dáme do uzavíratelné nádoby na 3 dny do lednice. Po uplynutí této doby ryby důkladně opláchneme... více o Rybí salát GURMÁN
Mrkev, cibuli a zázvor očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle. Podlijeme částí vývaru a vaříme doměkka. Měkkou zeleninu... více o Mrkvová polévka pikantní
Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání krátce... více o Moje čalamáda
Těstoviny uvaříme podle návodu al dente. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky/nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme v hlubší pánvi na troše... více o Česnekovo - tomatové těstoviny s kuřecím masem
Kuřecí prsíčka opláchneme, nakrájíme na nudličky a mírně osolíme. Houby řádně očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme... více o Kuře na smetaně po staročesku
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji v hluboké pánvi typu wok. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme. Přidáme očištěnou a... více o Rýže s pikantní omáčkou
Na pánvi wok osmažíme cibuli, česnek (obojí nakrájené na úzká kolečka), přidáme chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na malé kousíčky. Až... více o Filipínské bihony
Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale rozvaří, přidám máslo a sůl.... více o Nudle s rajčaty - staročeské krajové jídlo
Opraný salát natrháme do mísy. Přidáme nakrájená filátka uzeného lososa a přepůlená rajčátka. Stroužky česneku nasekáme a též přidáme. Zakápneme... více o Luxusní salát from Evosheek
Nejdřív si uděláme špenátové pesto - v olivovém oleji rozmixujeme (ponorným mixérem) špenátové listy a polovinu dávky česneku, přidáme pinie, znova... více o Italský salát z plátků rajčat a mozzarelly
Čerstvé syrové ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Kousky ryby dáme do velké, nekovové mísy a přelijeme šťávou z limetek, přidáme cibuli,... více o Peruánské ceviche
Zeleninu očistíme, vejce oloupeme a vše pokrájíme na větší kousky. Slaninu pokrájíme a necháme na pánvi dozlatova nasucho vysmažit, vychladíme na... více o Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Naporcované kuře osolíme a jemně posypeme kari. Dáme do pekáče, zasypeme pokrájenou zaleninou (u nás čím více, tím lépe), dáme na vrch asi 3 plátky... více o Nejúžasnější kuřátko babičky Květušky
Oloupané cibulky (super je šalotka) propícháme vidličkou a rozložíme je do vymazaného pekáčku. Na ně nasypeme šunku nakrájenou na kostičky a vše... více o Zapečené cibulky
Housky rozpůlíme, jednotlivé půlky namočíme v rozšlehaném osoleném vajíčku a smažíme rychle z obou stran v rozpáleném oleji (příprava je opravdu... více o Studentské rychlolangoše
Pečené vepřové maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do pánve k osmažené cibuli na trošce oleje. Pro lepší chuť můžeme přidat i sádlový výpek s... více o Rizoto z pánve-po našem
Sojový suk si nastrouháme na hrubém struhadle. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukry, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva... více o Voňavá bábovka se sojovým sukem
Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná. Do vychladlé kaše... více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Upečeme klasický piškot z osvědčeného receptu. Termix připravíme tak, že uvaříme pudink z mléka, cukru a prášku a v ještě horkém rozmixujeme tvaroh a... více o Termixové řezy
Z ingrediencí uděláme těsto, které vlijeme do dortové formy a v předehřáté troubě upečeme dorůžova nízký korpus. Dle návodu na obalu si uvaříme pudink... více o Dort z termixu
Listové těsto vyválíme do velikosti asi 30 X 40 cm. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a plát těsta jím posypeme. Na sýr pak nasypeme to, co ladí... více o Sýrové polštářky
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev, podlijeme... více o Králík načerno
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony na plátky pokrájené a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Pak... více o Králičí kapsy
Celé menší nové brambory dobře omyjeme, popřípadě očistíme kartáčkem, ale neloupeme! V hrnci uvedeme osolenou vodu do varu a vsypeme brambory - vaříme... více o Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky. Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi... více o Bouillabaisse-rybí polévka
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky, česnek dle... více o Králík na houbách a hořčici
Na hluboké pánvi necháme rozpustit máslo s kapkou oleje, na mírném ohni jen zahřejeme zázvor a prolisovaný česnek a hned přidáme na kostičky nakrájené... více o Pikantní květák s bramborami za 20 minut
Vše smícháme, podáváme k čerstvé zelenině, grilov. bramborám, rybě a všemu ostanímu, co máme rádi!... více o Výborný dresing
Do mísy nalijeme olej, do něj dáme rozdrcený česnek a hořčici, dobře promícháme dokud se olej a hořčice nespojí. Přidáme koření a nakonec pivo, chce... více o Pivní steak ala pivní bratr
Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca 15 minut)... více o Jahodový dort - krémový
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou s práškem do pečiva tak, aby se... více o Jogurtové knedlíky s jahodami