Povidlová omáčka s uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: snezenka77

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g švestková povidla
    • citron
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • cukr
    • skořice
    • perník na strouhání
    • 0,5
      kg uzené maso - vařené
    • bramborový knedlík

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Kdo chce, může přidat trochu nastrouhaného perníku. Povaříme asi 15 minut. Přisladíme a přisolíme podle chuti a dáme pár kapek citr. šťávy. Podáváme s uzeným masem a tvarohovým knedlíkem, nebo bramborovým.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    5. 11. 2014 13:10

    Měl jsem to s bramborovým knedlíkem a moc mi ta kombinace chutnala.