Svíčková omáčka, když je v lednici jen.....

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: bajca1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks kedlubna malý
    • 1
      ks cibule
    • masox v kostce
    • cukr candys nebo třtinový
    • sůl
    • citron
    • voda
    • vepřová panenka nebo hovězí
    • smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Když chcete vařit svíčkovou a jste zapomětlivý a najdete v ledničce jen mrkev a kedluben :).
2
Nakrájenou mrkev a kedluben dáme restovat na tuk, v polovině restování přidáme cibuli a restujeme do růžova, přilejeme vodu a vaříme spolu s bujonem a cukrem doměkka,
3
potom rozmixujeme do hladka, ochutíme, nalijeme smetanu rozmíchanou s hl. moukou a provaříme - dá se uvařit předem a nechat proležet.
4
Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, naklepeme rukou a osmažíme z obou stran, zalijeme troškou vody a necháme vyvařit pod pokličkou, potom doplníme vodu a vyvaříme tolikrát, až se bude maso rozpadat a společně s výpekem přendáme do omáčky, zamícháme aby se spojilo a prohřejeme, podáváme s hrnečkovými knedlíky.

Komentáře k receptu

  • bajca1
    bajca1 |

    1. 1. 2011 23:42

    kdyby se někdo ptal proč candys nebo třtinový tak proto že nahradí chutí karamel bez práce ;-)