Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a cuketu, pak přidáme bylinky dle chuti (čerstvé nebo sušené) a česnek a ještě krátce osmažíme. Přidáme dvě... více o 2x cuketovo-smetanová omáčka
Cibuli pokrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer na menší kousky. Na sádle zpěníme cibulku. Jakmile je sklovitá, stáhneme ji na... více o Cibulové zelí
Ovoce zalijte bílým vínem a nechte nějakých 10-15 minut nasáknout. Nenechávejte déle, protože by to mohlo výrazně narušit strukturu ovoce, bylo by... více o Jahody a maliny ve vinném želé
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a... více o Pštrosí vejce - pečená
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme tvaroh, hrubě nastrouhané velké jablko, rozpuštěný vlažný tuk, pomerančovou nebo citronovou, čerstvě... více o Tvarohová bábovka s kandovaným pomerančem (citronem)
Vejce dáme do mísy, rozmícháme je s cukry, přilijme kefír a olej, přisypeme mouku s kokosem a kypřidlem a dobře promícháme. Těsto nalijeme do... více o Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná
Naporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu... více o Kuře (nejen) na zelí
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku, skořici a kypřidlo, vše ještě řádně promícháme, těsto... více o Dort (nejen) s hroznovým vínem
Na pánev s troškou rozpáleného oleje necháme zprudka orestovat oloupané, na hranolky pokrájené patizony (kedlubny) s pokrájenou slaninou, nasekaným... více o Patizonová (kedlubnová) minutka
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné mléko a máslo, promícháme, přisypeme citronovou kůru, mouku s kypřidlem, rozinkami a ještě řádně... více o Rozinkové muffiny
Brambory nakrájíme na kostky nebo na čtvrtinky, kdo jak chce, osolíme a dáme vařit cca 20 minut. Dáme vařit sojové kostky/nudličky dle návodu, cca 13... více o Sojové "maso" na špenátu a česneku s hráškovým bramborem
Na rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme krátce nejprve pokrájenou dýni. Přidáme pokrájenou uzeninu a cibulku a dosmažíme společně do změknutí.... více o Dýňová minutka
Maso pokrájíme na malé kousky, cibulku nadrobno a klidně i zelenou část, tvarůžky podle stavu proležení buď rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme na... více o Tvarůžkové (syrečkové) placičky / řízečky s masem
Na másle a pokrájené slanině osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené, osolené a opepřené maso a také... více o Mléčná žampionová omáčka
Papriky u stopky odkrojíme, vnitřky vyjmeme a zbydou nám "pokličky" se stopkou. V misce smícháme zbylé ingredience nakrájené na kostičky s vejcem,... více o Zapečené papriky s pokličkou
Ušleháme pomazánkové máslo, tavené sýry a tvaroh na hladký krém. Ochutíme česnekem, chilli omáčkou, mletým bílým pepřem, pokud je třeba, ještě... více o Roláda z toustového chleba
Vše nasypeme a nalejeme do velké mísy, nastrouhaná jablka tam taky přidáme. Důkladně promícháme. Vymažeme bábovkovou formu máslem, tukem nebo tím, co... více o Jablečno - jogurtová bleskovka
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme... více o Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Zelí očistíme, zbavíme povadlých listů, rozkrojíme na menší díly tak, aby každý díl držel pohromadě kousek košťálu, pak se nám zelí při krouhání... více o Kysané zelí ve sklenicích + salát
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme drobně pokrájenou cibulku a šunku, sýr a Floru (můžeme použít i změklé máslo). Vše dobře... více o Sýrovo-vaječná pomazánka
Nožem z ananasu odkrojte vršek a spodek a slupku odřízněte. Můžete ho nakrájet na kolečka a tvrdý vnitřek vykrojte kulatým vykrajovátkem na vánoční... více o Ananas s mátovým cukrem podle J. Olivera
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to,... více o Pečené fíky
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to,... více o Fíky s ochuceným sirupem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kakaem a kypřidlem a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků.... více o Kokosové řezy - krémové s polevou
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme maso, osolíme a za občasného promíchání také osmažíme. Zaprášíme kari... více o Dušená kari z dýně v mletém mase
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme.... více o Dušená mrkev v mletém mase
Kefír smícháme s vejci, olejem, citronovou kůrou, cukrem, moukou a kypřidlem. Dobře promícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe... více o Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou
Do mísy nasypeme 250 gramů mouky, přidáme čerstvě nastrouhanou citronovou kůru nebo pár kapek aroma, pokrájený změklý tuk a tvaroh. Vše propracujeme v... více o Koláčky s drobenkou
Brambory pro dva omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu pak slijeme a podle toho, zda jsou to brambory rané či pozdní, slupku oloupeme nebo... více o Brambory s ochuceným tvarohem
Kefír smícháme v míse s vejci, olejem, cukrem krupicí, moukou, práškem do pečiva a asi polovinou nasekaných ořechů. Dobře promícháme a těsto nalijeme... více o Kefírový koláč s ořechy
Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme,... více o Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na slabé plátky pokrájené houby, nastrouhaný česnek a smažíme do té... více o Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Korpus: Vejce, Coca Colu, olej, cukr a kakao smícháme v míse. Přisypeme mouku s kypřidly a řádně promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného... více o Coca-Cola řezy
Očištěný celer s dýní pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, citronovou šťávou, osolíme a dáme vařit doměkka. Do hrnce dle chuti můžeme přidat i česnek... více o Celerovo-dýňové pyré (kaše)
Červené papriky zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kousky. Rajčata a chilli papričky včetně semínek nakrájíme stejně. Dávám pálivé chilli papričky... více o Adžika - chilli pasta
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a... více o Dušené zelí s vinnou klobásou
Připravte si kuchyňský teploměr. Žloutky o pokojové teplotě pomalu vyšlehejte s vanilkovými semínky z poloviny lusku do vysoké hladké pěny (trvá to... více o Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a... více o Ádovy koule
Drobenka: Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklý tuk a žloutky a vytvoříme drobenku. O trochu větší část drobenky nasypeme na dno... více o Dýňový drobenkový koláč
Omegu (Ivu) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme mouku, promícháme a zalijeme smetanou. Vše propracujeme v hladké nelepivé těsto, které... více o Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem
Těsto: Promícháme vejce s cukry. Přidáme olej, mouku, mléko a prášek do pečiva. Důkladně promícháme a těsto vlijeme na vymazaný plech. Náplň: Suroviny... více o Ovocný koláč s tvarohem
Těstoviny uvaříme dle návodu. Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na lžičce olivového oleje. Osolíme a opepříme ho. Přidáme pokrájenou cibuli a... více o Těstoviny s kuřecím masem a kukuřicí
Očištěnou a oloupanou dýni nakrájíme na menší kostky a dáme do velkého hrnce zasypeme kyselinou citronovou a zalejeme 5 litry vody, takto necháme dýni... více o Můj dýňový kompot s ananasem
Tvaroh s tukem, citronovou kůrou a moukou (dle potřeby) vypracujeme na hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočívat v chladu. Pak na pomoučněném... více o Jablečné žabí tlamičky se skořicí
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků. Brambory uvařte... více o Steak Chateaubriand
Bulgur uvařte podle návodu na sáčku. (Můj se měl vařit 12 minut v osolené vodě v poměru 1:2 a pak nechat odstát a nasát zbytek tekutiny.) Teplé... více o Bulgurový salát s rudými perlami
Játra omyjeme pod studenou vodou, odblaníme a pokrájíme na menší kousky. Na 2 lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme tlačený česnek a... více o Domácí paštika s brusinkami podle Hrušky
Sypké ingredience na těsto smíchejte. Přidejte mléko a vejce a rozšlehejte metličkou do hladkého těsta. Můžete do těsta přidat trochu semínek z... více o Exotické lívance
Na oleji si orestujeme maso, ochutíme worcestrovou omáčkou, sójovou omáčkou a grilovacím kořením. Mezitím si nastrouháme mrkve, nakrájíme pórek na... více o Výborné čínské nudle
Maso můžeme použít dle vlastního výběru. Vepřové, telecí, hovězí i zvěřinu... Druh (krkovice, kýta, plec...) je také na našem výběru. Podstatné je, že... více o (nejen) Vepřová uzenářská pečeně