Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před koncem smažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, pak zalijeme maso částí vývaru, přisypeme pokrájené žampiony, přisypeme majoránku a dusíme pod poklicí na mírném plameni do změknutí masa. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Nakonec zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou či solamylem rozmíchaným v malém množství vývaru, ještě krátce povaříme, případně ještě dochutíme solí (lze i sojovou omáčkou) a pepřem a podáváme.
2
Podávat můžeme s rýží, bramborem, kaší, gnocchi, těstovinami nebo knedlíkem. Před podáváním můžeme posypat trochou lahůdkové cibulky nebo pažitkou.