Slaný koláč (nejen) se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks listové těsto 2 x 400 g
    • hladká mouka na podsypání
    • 400
      g anglická slanina nebo moravská, váhalova... cca 350 -
    • 7
      ks vařené brambory cca 6 -
    • 0,5
      ks brokolice - růžičky z
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 150
      g sýr dle chuti: Niva, Eidam, Čedar, Gouda...
    • rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
První listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na tenký plát, kterým vyložíme (i do okrajů) hlubší plech.
2
Na těsto nasypeme směs, kterou jsme si ve větší míse smíchali z hrubě našťouchaných brambor, okrájených růžiček z brokolice, drobně pokrájené očištěné papriky, nasekaného česneku, nastrouhaného sýra a v neposlední řadě pokrájených plátků slaniny, kdy si menší část (cca 150 gramů) necháme na dozdobení koláče (mřížku). Můžeme opepřit a jemně osolit, ale dáme pozor na to, že slanina i sýr jsou slané dost.
3
Druhé těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát o něco menší, kterým zakryjeme náplň, těsto potřeme rozšlehaným vejcem, na několika místech propícháme vidličkou, aby nám odcházela přebytečná pára z koláče při pečení ven.
4
Na koláči uděláme ze zbylé slaniny mřížku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova.
5
Podávat koláč můžeme jak teplý, tak i vychladlý se salátem, čerstvou zeleninou...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.