Jednoduchá vajíčková pomazánka s okurkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g lučina (nejlépe domácí) nebo Mascarpone
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní nebo ochucené (česnekové, křenové, s pažitkou, šunkové)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      ks vařená vejce oloupaná, nastrouhaná 4 -
    • smetana ke šlehání nebo na vaření dle potřeby
    • 1
      ks okurka salátová menší nebo větší polovina velké okurky
    • 2
      lžíce pažitka nebo petrželka, čerstvě nasekaná, cca
    • česnek dle chuti
    • strouhaný křen dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lučinu a pomazánkové máslo dáme do mísy a vyšleháme dohladka. Pak přidáme drobně pokrájenou okurku, kterou jsme nejprve oloupali, podélně rozkrojili a vykrojili měkký střed se semínky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a buď nastrouhaný křen dle chuti nebo nastrouhaný česnek.
2
Vše dobře promícháme, případně dle hustoty přidáme trochu smetany. Nakonec vmícháme i hrubě nastrouhaná vejce. V lednici necháme vychladit a krátce proležet. Podáváme s čerstvým pečivem a vychlazeným mlékem.
3
Jako obměnu můžeme do pomazánky přidat drobně pokrájenou červenou papriku nebo kousek nasekané chilli papričky, případně hrubě rozdrobenou Gorgonzolu nebo Nivu, případně i pokrájený Hermelín.

Komentáře k receptu

  • Madla
    Madla |

    16. 11. 2016 13:58

    No je senzacni a fakt bych neverila, ze se da do pomazanky pridat salatova okurka. Perfektni odlehcena a osvezujici :-) :-)