Candát je dravá ryba s jemným čistým masem výborné chuti. Existuje mnoho receptů z této lahodné ryby, ovšem velmi často se objevuje názor, že zrovna tahle maso není vůbec potřeba složitěji ochucovat a zbytečně kombinovat s něčím dalším.
Úplně by mělo stačit candáta poklást máslem posypat pepřem nebo mletým kmínem a více již nepřidávat. Ať už se peče v troubě nebo se připravuje v pánvi jako filet, další suroviny by měly nechat vyniknout jeho delikátnímu masu.
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem... více o Candát na ruský způsob
Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na... více o Pečený candát se slaninou
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi... více o Candát s asijským pestem
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech
Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách doměkka. Tuk od pečení zastříkneme vodou,... více o Candát na kmíně
Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni skoro doměkka, asi 10 minut. Filety ryby... více o Candát a batátové pyré
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek... více o Candát s chřestem
Očištěné filety osolte a opepřete, vložte do pečicího papíru, přidejte lístky šalvěje, snítky tymiánu, citron nakrájený na měsíčky, cherry rajčátka.... více o Candát v papilotě
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na... více o Filety s koprovým přelivem
Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku... více o Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
V pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme osolené a pokmínované filety candáta. Smažíme nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce osmažíme i z druhé... více o Máslový candát s kmínem a česnekem
Papriky rozpůlíme, vyčistíme a do každé půlky papriky dáme pokrájenou polovinu rajčete, ančovičky (sardelová očka) a lžičku olivového oleje. Pečeme... více o Pečené papriky s ančovičkou
Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. Mezitím na rozpálenou pánev nalijeme... více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Kapra osolte, opepřete a obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci smíchaném se smetanou a petrželkou a nakonec ve strouhance. Smažte na oleji z obou... více o Kapr v trojobale
Tresku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dáme na 5 minut do trouby pod gril. Mezitím si chleba nakrájíme na kostičky, hodíme ho do kuchyňského... více o Treska v krustě
Mouku či škrob promíchejte s kurkumou a ve směsi obalte kousky ryby. Po částech osmažte dokřupava. Nechte okapat přebytečný tuk a rozložte na talíře... více o Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, zázvor a asi minutu mícháme. Pak přidáme rozkrájená rajčata, mírně osolíme, přisypeme 1... více o Indické rybí kari
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek... více o Candát s chřestem
Filety z kapra nakrájejte na tenké proužky. Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak drobně nakrájenou slaninu nejprve trochu osmahněte na pánvi.... více o Pečené kapří ocásky
Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a... více o Pravý staročeský smažený kapr
Vykuchaného pstruha "vyplníme" rozmačkaným česnekem který smísíme s mletou paprikou, kari a podravkou. Pak pstruha z každé strany pokapeme citrónem.... více o Pstruh plněný česnekem
Lososa rozdělte na filé a z obou stran posypejte solí, pepřem a zakápněte citrónem. Společně se zeleninou dejte rybu do parního hrnce nebo do... více o Losos na páře s restovanou zeleninou
Zeleninu očistíme a omyjeme. Mrkev a cukety nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Opékáme asi 5 minut na másle. Přilijeme smetanu, necháme přejít... více o Filé na zelenině
Rybí filé osolíme a lehce obalíme v mleté paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky. Na dno máslem vymazaného kastrůlku dáme... více o Jedničkové rybí filé
Uvařené brambory ve slupce nakrájíme na kolečka. Cibuli nastrouháme nahrubo, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, orestujeme,... více o Pstruh na rajčatech
Rozmražené filety pokrájíme na menší kusy. V misce dobře promícháme vejce se Solamylem, kořením, česnekem, olejem a případně solí dle chuti. Do... více o Treska v kořeněném kabátku
Lososa omyjte, osušte a nakrájejte na co nejdrobnější kostičky. Z opláchnuté a otřepané bazalky otrhejte lístky a nasekejte je. Z limetky ostrouhejte... více o Placky ze sladkých brambor s lososovým tatarákem
Rozmixujeme na jemno nakrájenou cibuli s kečupem a worchestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund... více o Tatarák z uzeného lososa
Troubu předehřejte na 180 °C. Z rozmarýnu otrhejte lístky. Omyté brambory podélně rozpulte a rozložte na plech. Potřete olejem, posypte rozmarýnem,... více o Brambory s lososovým tvarohem
Na pánev s trochou rozpáleného oleje dáme osolený a opepřený rybí filet (vyšší je lepší).K němu přidáme hned i pokrájenou slaninu a cibuli.Vše smažíme... více o Ryba se slaninou a cibulí
Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v... více o Losos na grilu
Na másle a oleji osmažíme cibuli a pórek do sklovita. Prosmažíme s moukou a zalijeme vodou podle hustoty. Přidáme kukuřici,bujon a ostatní koření. Do... více o Zeleninová polévka s krabími tyčinkami
Lososa je dobré koupit čerstvého a nechat si ukrojit potřebné množství, potřebné porce. Pokud máte lososa jeden větší kus, tak před úpravou rozkrojit... více o Smažený losos s avokádovým pyré
Uzenou makrelu důkladně zbavíme kostí a rozmačkáme vidličkou. Přidáme nastrouhaná 1-2 vejce uvařená natvrdo, jemně krájenou cibuli, kostku taveného... více o Makrelová pomazánka
rozmraženou rybu usušíme,pokapeme citronem a osolíme. Necháme 1 hodinu odležet. Hladkou mouku a koření na ryby smícháme,přidáme,špetku soli a trošku... více o žraločí steak
Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme. Potom je slijeme, propláchneme a necháme okapat. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.... více o Těstoviny se žampiony a lososem
Šalotky nakrájejte na tenké proužky. Česnek nasekejte najemno. Obojí zpěňte na olivovém oleji. Odložte. Koriandr nasekejte nahrubo. 4 filety položte... více o Plněný mořský vlk
Nastrouhejte brambory obdobně jako při přípravě klasického bramboráku. Brambory společně s dalšími ingrediencemi promíchejte s Kapřím v poměru 1:1,... více o Bramborák z kapřího masa
Rybu opláchněte, posypte vegetou (nebo kořením na ryby), potřete utřeným česnek a nechejte odpočinout po dobu přípravy brokolice. Tu rozdělte na... více o Pangasius s brokolicí na pánvi
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní... více o Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby... více o Apulijský pstruh na grilu