• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Pečený candát se slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený candát se slaninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený candát se slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks candát
    • sůl
    • koření
    • hladká mouka
    • anglická slanina
    • 1
      kelímek smetana

Postup přípravy receptu

1
Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme.
2
Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny.
3
Na vymazaný plech uděláme ze špejlí mřížku, na kterou položíme na břicho candáta, dáme ho péct do trouby asi na 20 minut.
4
Candáta po 20 min. vyjmeme a polejeme pochoutkovou smetanou, která je smíchaná se dvěma lžičkami hladké mouky.
5
Vložíme znovu do trouby a necháme zapéct do zlatova.
6
Takto upraveného candáta podáváme s pečenými, nebo opékanými brambory a zeleninovou oblohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Grilovaný candát na rajčatech

Grilovaný candát na rajčatech

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Václav Kníže | 13. 10. 2007 23:29

    Pokus se zdařil, moc nám to chutnalo!!!

  • Zuzka So | 1. 10. 2007 13:54

    Pane Milane,štika je takhle taky výborná.Včera jsme jí dělali,protože na malého candáta nás bylo hodně,tak jsme přidali štiku a bylo to super:-).Na dvě menší ryby jsem dávala 1/2 l smetany a mohlo být i trochu víc.Děti si to "rozňahňaly s bramborama:-)

  • Milan | 26. 9. 2007 09:51

    Zdá se, že lze takto dělat i štiku, zkusím to až ulovím.

  • Marcelka | 7. 9. 2007 11:05

    Tento recept nemá chybu, děkuji za tip!

  • Jirka Masek | 28. 5. 2007 19:44

    jeto bezva

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Candát Hladká mouka Koření Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

15 minut
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka

Rýže s mletým hovězím z bambusového…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

30 minut
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

Luštěninový salát s rukolovým pestem…

90 minut
Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

30 minut
Císařský trhanec

Císařský trhanec

20 minut
Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou

Linguine s růžičkovou kapustou a…

Bazar
HALENKA KOŠILE BLŮZKA TUNIKA CANDA - VEL.46 HALENKA KOŠILE BLŮZKA TUNIKA CANDA - VEL.46 Více info
*KÁROVANÁ KOŠILE BLŮZKA S KVĚTY CANDA - VEL.40 *KÁROVANÁ KOŠILE BLŮZKA S KVĚTY CANDA - VEL.40 Více info
Nerez forma na pečení s roštem 40x32 cm / pekáč Nerez forma na pečení s roštem 40x32 cm / pekáč Více info
Pružné tmavší džíny CANDA-EUR48-50(50) Pružné tmavší džíny CANDA-EUR48-50(50) Více info

Poslední sledované recepty

119
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
84
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
51
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
40
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Zajímavé články

Výtečné polévky k obědu i večeři: Inspirujte se recepty, které zahřejí na těle i na duši
Výtečné polévky k obědu i večeři: Inspirujte se…
Kapusta omilostněna: Těchto 7 receptů si zamilujete
Kapusta omilostněna: Těchto 7 receptů si…
Domácí sádlo a škvarky: Udělejte z nich pomazánku, nadýchané rohlíky nebo knedlíky k obědu
Domácí sádlo a škvarky: Udělejte z nich pomazánku…
Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v mikrovlnné troubě!
Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v…
Nejzvláštnější restaurace světa: Jídlo ze záchodu, nohy ve vodě nebo obsluhující opičky
Nejzvláštnější restaurace světa: Jídlo ze záchodu…
AHA.cz Teď aby chodila kanály: Pawlowská se postarala o pořádné antré

Teď aby chodila kanály: Pawlowská se postarala o pořádné antré

Mimibazar 5 tipů, jak si užít svátek svatého Valentýna

5 tipů, jak si užít svátek svatého Valentýna

Dáma.cz Astroložka Jarmila Gričová: Co vás čeká v roce 2023 v oblasti citů a erotiky?

Astroložka Jarmila Gričová: Co vás čeká v roce 2023 v oblasti citů a erotiky?

Blesk pro ženy Kostymérka Zlaté labutě Michaela Horáčková Hořejší: Několikrát jsem na sobě měla sto let staré šaty a nikdo to nepoznal

Kostymérka Zlaté labutě Michaela Horáčková Hořejší: Několikrát jsem na sobě měla sto let staré šaty a nikdo to nepoznal

Ženy.cz Ženy v Saúdské Arábii mají víc volnosti, než si myslíme, říká Teissing z Creative Docku

Ženy v Saúdské Arábii mají víc volnosti, než si myslíme, říká Teissing z Creative Docku

Blesk.cz Přiznání Urbánkové (†83) ve spárech režimu: Jak to bylo s antichartou?

Přiznání Urbánkové (†83) ve spárech režimu: Jak to bylo s antichartou?

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? Eva Samková a další kočky. 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? Eva Samková a další kočky. 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Děcka jsou v pohodě aneb Když se rodič nedívá. Tyhle rodinné momentky mluví za vše

Děcka jsou v pohodě aneb Když se rodič nedívá. Tyhle rodinné momentky mluví za vše

Blesk Horoskopy Bezcitní: Kterým znamením empatie úplně chybí?

Bezcitní: Kterým znamením empatie úplně chybí?

Abecedazahrady Masopustní maska pro děti i dospělé: Jak vyrobit smrtku, medvěda nebo kobylu?

Masopustní maska pro děti i dospělé: Jak vyrobit smrtku, medvěda nebo kobylu?

  • Recepty.cz
  • Pečený candát se slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí