Pečený candát se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme.
2
Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny.
3
Na vymazaný plech uděláme ze špejlí mřížku, na kterou položíme na břicho candáta, dáme ho péct do trouby asi na 20 minut.
4
Candáta po 20 min. vyjmeme a polejeme pochoutkovou smetanou, která je smíchaná se dvěma lžičkami hladké mouky.
5
Vložíme znovu do trouby a necháme zapéct do zlatova.
6
Takto upraveného candáta podáváme s pečenými, nebo opékanými brambory a zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu

  • Václav Kníže
    Václav Kníže |

    13. 10. 2007 23:29

    Pokus se zdařil, moc nám to chutnalo!!!

  • Zuzka So
    Zuzka So |

    1. 10. 2007 13:54

    Pane Milane,štika je takhle taky výborná.Včera jsme jí dělali,protože na malého candáta nás bylo hodně,tak jsme přidali štiku a bylo to super:-).Na dvě menší ryby jsem dávala 1/2 l smetany a mohlo být i trochu víc.Děti si to "rozňahňaly s bramborama:-)

  • Milan
    Milan |

    26. 9. 2007 09:51

    Zdá se, že lze takto dělat i štiku, zkusím to až ulovím.

  • Marcelka
    Marcelka |

    7. 9. 2007 11:05

    Tento recept nemá chybu, děkuji za tip!

  • Jirka Masek
    Jirka Masek |

    28. 5. 2007 19:44

    jeto bezva