Autor:

Kynutý věnec

120 minut PT0H120M
Střední
Ingredience
Kynuté těsto
z 1 kg mouky
 
Rozinky 9 hrst
Mandle  
Vejce  
Kynutý věnec

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Kynuté těsto z 1 kg mouky (používám těsto na kynuté tvarohové koláče) nebo jiné těsto na vánočku či mazanec rozdělíme na 9 dílů. Ke každému dílu přidáme hrst rozinek, zapracujeme v bochánek a ten prsty a dlaní rozválíme do cca 25 cm dlouhého válečku. Vždy 3 válečky spleteme do copu a konce copu spojíme k sobě. Pokud možno tak, aby spoj nebyl vidět.

Věnec dáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme ještě chvíli kynout, potřeme vejcem a pokládame půlky spařených a oloupaných mandlí. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C, po 15 minutách ji ztlumíme na 180°C a pečeme dokud nezezlátne. Je-li věnec již zcela hotov zjistíme, když dovnitř zapíchneme špejli. Pokud zůstane čistá, bez přilepeného těsta, věnec je hotov.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Recept na neděli: Volarské tvarohové koláče Články z

Komentáře k receptu: Kynutý věnec

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web