Meruňkový táč kynutý

moje hodnocení:

4,1

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g hladká mouka
    • moučkový cukr
    • 800
      g meruňky
    • 30
      g droždí
    • 450
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 70
      g cukr
    • 60
      ml olej
    • sůl
  • Drobenka
    • moučkový cukr
    • hrubá mouka
    • hera

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do teplého mléka rozmícháme cukr krystal a přidáme droždí.Necháme vykynout.Na dno mísy dáme špetku soli, přidáme hladkou mouku, vejce,kvásek a propracujeme.Poté mícháme a přiléváme tuk.Těsto zpracujeme a vylejeme na tukem vymaštěný plech.Na těsto rozdělíme meruňky, posypeme drobenkou a pečeme při 170 °C do zlatova.Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Felix
    Felix |

    9. 8. 2016 06:23

    Vše dle rozpisu, ale buchta pořádně nevykynula. Soudím, že za to může použití zavařeného ovoce, ale nechal jsem jej okapat. Asi ne dostatečně. Ale těsto samo bylo dost řídké...

  • miselka
    miselka |

    10. 6. 2015 19:50

    já ještě vylepšila a na vylité těsto jsem nastříkala sladký tvaroh a na ten poté ovoce a drobenku :-)

  • Meg
    Meg |

    5. 9. 2014 13:37

    Jeden všetečný dotaz....těsto se nenechává kynout, než se dává do trouby? Děkuji.

  • pidlla
    pidlla |

    5. 9. 2012 20:47

    Vyborna buchta. Zkousel jsem ji pul se svestkami a pul s broskvemi. Svestky jsou bez konkurence. Kvasek doporucuji delat z maleho mnozstvi mleka + cukr a trocha mouky

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 |

    18. 2. 2012 18:24

    Výbornýýýý <3 Doma všem moooc chutnal !!!! ;-)