Autor:

Meruňkový táč kynutý

Střední
Ingredience
Hladká mouka 450 g
Moučkový cukr  
Meruňky 800 g
Droždí 30 g
Mléko 450 ml
Vejce 2 ks
Cukr 70 g
Olej 60 ml
Sůl  
Drobenka
Moučkový cukr  
Hrubá mouka  
Hera  
Meruňkový táč kynutý

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do teplého mléka rozmícháme cukr krystal a přidáme droždí.Necháme vykynout.Na dno mísy dáme špetku soli, přidáme hladkou mouku, vejce,kvásek a propracujeme.Poté mícháme a přiléváme tuk.Těsto zpracujeme a vylejeme na tukem vymaštěný plech.Na těsto rozdělíme meruňky, posypeme drobenkou a pečeme při 170 °C do zlatova.Po upečení posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2
4.1 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 10x)
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Meruňkový táč kynutý

Komentáře

  1. Felix   09.08.2016 | 6:23 | reagovat | závadný

    Vše dle rozpisu, ale buchta pořádně nevykynula. Soudím, že za to může použití zavařeného ovoce, ale nechal jsem jej okapat. Asi ne dostatečně. Ale těsto samo bylo dost řídké...

  2. miselka   10.06.2015 | 19:50 | reagovat | závadný

    já ještě vylepšila a na vylité těsto jsem nastříkala sladký tvaroh a na ten poté ovoce a drobenku :-)

  3. Meg   05.09.2014 | 13:37 | reagovat | závadný

    Jeden všetečný dotaz....těsto se nenechává kynout, než se dává do trouby? Děkuji.

  4. pidlla   05.09.2012 | 20:47 | reagovat | závadný

    Vyborna buchta. Zkousel jsem ji pul se svestkami a pul s broskvemi. Svestky jsou bez konkurence. Kvasek doporucuji delat z maleho mnozstvi mleka + cukr a trocha mouky

  5. Žanetka2411   18.02.2012 | 18:24 | reagovat | závadný

    Výbornýýýý <3

    Doma všem moooc chutnal !!!! ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web