Autor:

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Střední
Ingredience
Červené víno 1/4 l
Koření
Na svařák (nemáme-li tak několik hřebíčků a 2 kousky celé skořice)
1 balíček
Máslo
Nebo jiného tuku na pečení (např. Hera)
300 g
Cukr 250 g
Polohrubá mouka 380 g
Skořice 1 lžička
Vejce 4 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Kakao 1 lžíce
Čokoláda 150 g
Pomerančová šťáva
Nebo citrónová šťáva (nemusí být)
2 lžíce
Poleva
Moučkový cukr 200 g
Hřebíček mletý
Nebo mleté skořice
1 špetka
Víno
Několik lžic
 
Čokoláda
Nebo čokoládová poleva na dozdobení (nemusí být)
 
Bábovka nebo věnec z červeného vína

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Víno přivedeme k varu a vylouhujeme v něm sáček koření nebo skořici a hřebíček, necháme louhovat do vychladnutí (můžeme svařit večer a do těsta dáme až druhý den). Máslo s cukrem utřeme v robotu do pěny, přidáme vejce, skořici, šťávu a kakao a ještě promícháme. Potom střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a s čokoládou a víno, ze kterého jsme vyndali koření.

Bábovku (věnec) vymažeme tukem vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme při 170 °C asi 3/4 hodiny až hodinu, ke konci pečení snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme. Po upečení necháme prochladnout, vyklopíme a vychladlou bábovku polijeme polevou.

Poleva: utřeme cukr s kořením a vínem na hladkou lesklou polevu. Na tuto růžovou polevu můžeme ještě nastrouhat čokoládu nebo ji můžeme přizdobit čárkami z čokoládové polevy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31 x
1-
4.63 31 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 31x)
Reklama
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Bábovka nebo věnec z červeného vína

Komentáře

  1. RauM   22.03.2014 | 15:48 | reagovat | závadný

    Přiznám se, že jsem si recept upravila, ubrala jsem tuk, v polevě jsem dala méně vína, ale chuťově moc povedená bábovka, přirovnala bych jí asi nejvíc k perníku - tou vůní a chutí koření

  2. Adušinka   07.01.2011 | 21:10 | reagovat | závadný

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  3. pippiva   03.01.2011 | 14:59 | reagovat | závadný

    Podle meho nazoru je chut vyvazena,ale komu cervene vino nechutna,tak by mu to asi vadilo.Jako priklad muzu uvest mou mati,ktera mi zakazuje pri vareni pouzit jakekoliv vino,pry pak vsechno chytna zkysle. Proti gustu....
    Jeste jsem chtela dodat,oplatilo se mi babovku pect na 190°C 45 minut a byla hotova.

  4. Lukáš   30.12.2010 | 17:57 | reagovat | závadný

    Tak tuhle bábovku jsem ještě nepekl ale chtěl bych se zeptat jestli v ní je hoodně moc cítit to červené víno. dik za odpověď

  5. pippiva   08.11.2010 | 19:18 | reagovat | závadný

    Vyborna!

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web