Francouzská cibulačka bez vína

moje hodnocení:

3,4

hodnotilo: 5
60 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Khaleeja

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks cibule
    • 3
      lžička sůl
    • 2
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 6
      hrst sýr
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce olej
    • 6
      ks pečivo
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájet na kroužky či půlměsíčky. V hrnci rozpustím lžíci másla s trochou oleje, poté přidám cibuli - je důležité ji dobře promíchat, aby se každý kousek namočil do tuku. A pak čekat a míchat a čekat a míchat, dokud cibule nezezlátne (klidně ještě více, než je na druhé fotce).
2
Poté přisypat asi 2 lžíce hladké mouky a zalít vodou/vývarem, osolit, opepřit a přidat bujon. A nechat chvíli povařit.
3
Podáváte s orestovaným pečivem a nastrouhaným sýrem, který se krásně rozpustí.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • markéta
    markéta |

    8. 3. 2017 10:36

    masox? :-$ :-$ :-$ :-$

  • markéta
    markéta |

    8. 3. 2017 10:36

    masox? :-$ :-$ :-$ :-$

  • Kačka
    Kačka |

    27. 2. 2017 19:48

    Kolik vody je potřeba na zalití polévky, prosím? :-[

  • Adam
    Adam |

    12. 12. 2016 16:54

    Jak tento paskvil může nazvat cibulačkou a ještě francouzskou?

  • Byy
    Byy |

    8. 12. 2016 13:19

    Moc dobrá <3 , nedávala jsem masox.

  • pepe
    pepe |

    9. 10. 2016 11:05

    Nechápu proč prasit masoxem tak skvělou polívku :-!

  • Ales
    Ales |

    12. 4. 2016 11:53

    Palec nahoru ;-)

  • Ales
    Ales |

    12. 4. 2016 11:23

    Souhlasíme asi je také rozmazleny ;-)

  • Lucka
    Lucka |

    22. 3. 2016 21:58

    cibulačka vynikající, právě jsem dovařila!

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    23. 1. 2016 06:47

    Cibulačku jsem vyzkoušela, samozřejmě bez bujonu i vývaru. Chci cítit cibuli, ne něco jiného...Chuťově byla vynikající.

  • Natálie
    Natálie |

    16. 9. 2015 19:31

    Vynikající :).

  • Marie
    Marie |

    5. 9. 2015 23:53

    Udivuji se,když vidím,kolik receptů je plné masoxu . Copak je tak těžké udělat vývar ? asi jsem rozmazlená :-D :-$

  • Radka
    Radka |

    22. 8. 2015 13:10

    Proč prznit cibulačku masoxem :-!

  • Pavla
    Pavla |

    15. 7. 2015 14:16

    Super recept, právě jsem dovařila a moc si pochutnala. :-)