Bábovka Margotka s čokoládou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g margotka tyčinka
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml šlehačka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • mléko půl hrnku
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      lžíce kakao
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření kvalitní
    • 30
      g máslo
    • 50
      ml smetana nebo plnotučné mléko
  • volitelné
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Margotku dejte do lednice. Až bude zchladlá, tak ji nastrouhejte najemno.
2
Oddělte žloutky od bílků a bílky našlehejte ve sníh.
3
Mezitím smíchejte sypké suroviny, přidejte smetanu, žloutky, mléko a olej a umixujte. Vmíchejte většinu nastrouhané Margotky a pak opatrně i sníh (a nahrubo nastrouhanou/nalámanou čokoládu, pokud se rozhodnete použít).
4
Dejte do formy na bábovku (pokud používáte jinou než silikonovou, vymažte ji olejem a vysypte hrubou moukou. Pečte na 180°C cca 30 minut. Vyzkoušejte špejlí, jestli je ve středu upečená - pokud se na ni těsto lepí, ještě ji v troubě nechte.
5
Až vyklopíte z formy, rozpusťte si ve vodní lázni čokoládu s máslem a smetanou a polijte bábovku čokoládou. Neměla by ztvrdnout, takže by se vám měla lépe krájet. Posypte zbytkem nastrouhané Margotky.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.