Jablečný kynutý koláč se smetanou

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1 balíček
Cukr 100 g
Hera 100 g
Mléko 250 ml
Vejce 2 ks
Náplň
Jablka 1 kg
Zakysaná smetana 1 ks
Šlehačka 1 ks
Vanilkový cukr 1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z ingrediencí vypracujeme těsto a dáme vykynout (nebo ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí tekutiny - sypké přísady - droždí a zapneme program Těsto. V tomto případě postačí jen 1 lžička sušeného droždí).

Po vykynutí vyválíme z těsta plát a položíme ho na vymazaný plech. Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na těsto. Smícháme kysanou smetanu se šlehačkou a vanilkovým cukrem a rozetřeme na jablka. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (do zezlátnutí okrajů). Po upečení posypeme skořicovým cukrem.Tento koláč je výborný i s rybízem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Jablečný kynutý koláč se smetanou

Komentáře

  1. Olina   24.02.2007 | 23:48 | reagovat |

    Kolac je vyborny.Po prvy krat som ho piekla pred tromi tyzdnami a kazdemu chutil tak som ho piekla zase.Do jablk som dala troska menej cukru.Fakt je vyborny..................

  2. Jířa   28.09.2006 | 21:51 | reagovat |

    Koláč jsem vyzkoušela, je dobrý, ale všeobecné nadšení doma nenastalo, takže hodnotím za 2. Bude to asi tím, že kynuté se u nás "moc nechytá".

  3. Danuše   30.08.2006 | 11:49 | reagovat |

    Šlehačka se použije tekutá.

  4. Jana   30.08.2006 | 11:28 | reagovat |

    Ta šlehačka se šlehá nebo se použije tekutá?

  5. Alena Tarabová   29.08.2006 | 16:39 | reagovat |

    Tak tomu taky věřím.Stahuju,Vaše některé recepty se dosti podobají těm, které peču já, třeba zrovna tento kynutý akorát dávám celou kostičku droždí a ne sušené, jinak vše stejné. Ale se smetanou jsem ještě nezkoušela.Dík,

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web