Autor:

Švestkový věnec

Střední
Těsto
Voda 150 ml
Máslo 50 g
Sůl  špetka
Hladká mouka 75 g
Vejce 2 ks
Mandlové lupínky - loupané 25 g
Náplň
Švestky 450 g
Zakysaná smetana 300 ml
Cukr
2-3
3 lžíce
Pomerančová šťáva 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní odpalované těsto. Po prochladnutí do něj postupně zašleháme vejce. Na tukem potřený plech zdobičkou nebo jen lžící z těsta vytvoříme kruh bez středu (okruží) o průměru asi 20 cm. Povrch posypeme mandlemi a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C asi 15 minut, potom snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě asi 15-20 minut.

Teplý věnec rozkrojíme napříč a necháme vychladnout. Vypeckované rozpůlené švestky povaříme s pomerančovou kůrou a šťávou asi 5-10 minut, aby změkly. Necháme vychladit. Smetanu smícháme s cukrem, potřeme spodní část věnce, poklademe švestkami a přiklopíme vrchní částí. Podáváme ihned.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sendvič se slaninou a volským okem Rychlé a originální večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Švestkový věnec

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web