Švestkový věnec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      ml voda
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 75
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 25
      g mandlové lupínky - loupané
  • Náplň
    • 450
      g švestky
    • 300
      ml zakysaná smetana
    • 3
      lžíce cukr 2-3
    • 1
      ks pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní odpalované těsto. Po prochladnutí do něj postupně zašleháme vejce. Na tukem potřený plech zdobičkou nebo jen lžící z těsta vytvoříme kruh bez středu (okruží) o průměru asi 20 cm. Povrch posypeme mandlemi a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C asi 15 minut, potom snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě asi 15-20 minut.
2
Teplý věnec rozkrojíme napříč a necháme vychladnout. Vypeckované rozpůlené švestky povaříme s pomerančovou kůrou a šťávou asi 5-10 minut, aby změkly. Necháme vychladit. Smetanu smícháme s cukrem, potřeme spodní část věnce, poklademe švestkami a přiklopíme vrchní částí. Podáváme ihned.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.