Autor:

Švestkový věnec

Střední
Těsto
Voda 150 ml
Máslo 50 g
Sůl  špetka
Hladká mouka 75 g
Vejce 2 ks
Mandlové lupínky - loupané 25 g
Náplň
Švestky 450 g
Zakysaná smetana 300 ml
Cukr
2-3
3 lžíce
Pomerančová šťáva 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní odpalované těsto. Po prochladnutí do něj postupně zašleháme vejce. Na tukem potřený plech zdobičkou nebo jen lžící z těsta vytvoříme kruh bez středu (okruží) o průměru asi 20 cm. Povrch posypeme mandlemi a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C asi 15 minut, potom snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě asi 15-20 minut.

Teplý věnec rozkrojíme napříč a necháme vychladnout. Vypeckované rozpůlené švestky povaříme s pomerančovou kůrou a šťávou asi 5-10 minut, aby změkly. Necháme vychladit. Smetanu smícháme s cukrem, potřeme spodní část věnce, poklademe švestkami a přiklopíme vrchní částí. Podáváme ihned.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Švestkový věnec

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web