Bramborový věnec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 2
      dl mléko
    • 50
      g máslo
    • 200
      g sýr
    • 1
      lžička majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 750
      g pórek
    • olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      dl zeleninový vývar
    • 1,5
      dl bílý jogurt
    • 50
      g šunka
    • petrželová nať
    • citronová šťáva
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme a s vroucím mlékem, máslem a solí vymícháme na hladkou kaši. Necháme vychladnout a potom vmícháme sýr a vejce. Brambory dáme do vymazané a strouhankou vysypané věncové formy a upečeme v troubě při střední teplotě.
2
Na trošce oleje opražíme na šikmo nakrájený pórek a na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme prolisovaný česnek, vývar, jogurt a podusíme. Vmícháme na nudličky nakrájenou šunku a sekanou nať. Osolíme a ochutíme šťávou. Podušenou zeleninu vložíme do středu teplého bramborového věnce a podáváme.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.