Autor:

Bramborový věnec

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Mléko 2 dl
Máslo 50 g
Sýr 200 g
Majoránka 1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Pórek 750 g
Olej  
Česnek 1 stroužek
Zeleninový vývar 2 dl
Bílý jogurt 1,5 dl
Šunka 50 g
Petrželová nať  
Citronová šťáva  
Vejce 2 ks
Zelená paprika 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory uvaříme a s vroucím mlékem, máslem a solí vymícháme na hladkou kaši. Necháme vychladnout a potom vmícháme sýr a vejce. Brambory dáme do vymazané a strouhankou vysypané věncové formy a upečeme v troubě při střední teplotě.
Na trošce oleje opražíme na šikmo nakrájený pórek a na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme prolisovaný česnek, vývar, jogurt a podusíme. Vmícháme na nudličky nakrájenou šunku a sekanou nať. Osolíme a ochutíme šťávou. Podušenou zeleninu vložíme do středu teplého bramborového věnce a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Těstoviny s mrkví a piniovými oříšky Mrkev: Oranžové kouzlo z kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bramborový věnec

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web