Autor:

"Jahoďák" - dort

Snadné
Korpus (forma 22 cm)
Vejce 2 ks
Máslo
změklé
100 g
Cukr krupice 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1/2 ks
Vanilkové aroma 1 lžíce
Tuk  
Krém
Jahody
čerstvé nebo zmražené
400 g
Smetana ke šlehání
33%
400 ml
Ztužovač šlehačky
pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Moučkový cukr
dle chuti 2 -
3 lžíce
Želatinový ztužovač
- jemně mletá želatina
1 ks
"Jahoďák" - dort

Postup přípravy:

Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova - vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout, pak korpus prokrojíme a naplníme jahodovou náplní.
Jahody rozmačkáme s cukrem, nemusíme úplně, můžeme nechat i kousky jahod. Ztužovač připravíme dle návodu: necháme nabobtnat, rozpustíme, přidáme trochu rozmačkaných jahod i se šťávou, rychle zamícháme a ihned rychlým mícháním přidáme do jahod. K jahodám se ztužovačem přimícháme i smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem(a ztužovačem), dobře promícháme.
Na dno dortové formy dáme spodní díl korpusu, na který nandáme polovinu jahodového krému, hladíme, zaklopíme vrchním dílem a na něj rozetřeme zbytek krému. Necháme proležet nejlépe 24 hodin v chladnu.
*Zdobení není nutné, stačí pár tahů vidličkou před uložením do chladničky, nebo můžeme dozdobit čersvými jahodami, šlehačkou ... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1
4.81 28 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 28x)
Reklama
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: "Jahoďák" - dort

Komentáře

  1. Marie   23.05.2016 | 13:28 | reagovat | závadný

    Určitě vyzkouším. Vypadá velmi libě :)

  2. Simona Engelová   18.06.2015 | 13:48 | reagovat | závadný

    Luxusní fresh krém. Zamilovali jsme si ho všichni a teď ho dělám i s piškotama. Je to dokonalá lahůdka které se nemůžeme nabažit.

  3. Zuzana Voborská   28.03.2015 | 11:31 | reagovat | závadný

    Rozkrojit bych ho asi zvládla protože mi hezky buchta vyskočila, ale nechala jsem to tak a krém dala nahoru. Do rána krásně ztuhnul a je ÚŽASNÝ! <3

  4. Dorota   05.06.2014 | 14:38 | reagovat | závadný

    Tak a kdo my ten dort udělá...? :-\ Nehlaste se všichni...! :-))

    1. sam   16.11.2014 | 5:44 | reagovat | závadný

      .nejdřív se nauč řádně česky,- potom se uč vařit........ :-D

  5. Zlatka   03.06.2014 | 14:59 | reagovat | závadný

    Prokrajovat buchtu jsem se ani nepokoušela, protože jsem množství ponechala a těsto nalila do ráfku 30 cm, bylo toho akorát na pokrytí dna a to byl i můj záměr. Náplň je naprosto skvostná, prostě nebe v puse a moc vám děkuji za tenhle jahodový dort, který jsem ještě nazdobila pořádnou porcí čerstvých jahod.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web