Autor:

"Jahoďák" - dort

Snadné
Korpus (forma 22 cm)
Vejce 2 ks
Máslo
změklé
100 g
Cukr krupice 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1/2 ks
Vanilkové aroma 1 lžíce
Tuk  
Krém
Jahody
čerstvé nebo zmražené
400 g
Smetana ke šlehání
33%
400 ml
Ztužovač šlehačky
pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Moučkový cukr
dle chuti 2 -
3 lžíce
Želatinový ztužovač
- jemně mletá želatina
1 ks
"Jahoďák" - dort

Postup přípravy:

Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova - vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout, pak korpus prokrojíme a naplníme jahodovou náplní.
Jahody rozmačkáme s cukrem, nemusíme úplně, můžeme nechat i kousky jahod. Ztužovač připravíme dle návodu: necháme nabobtnat, rozpustíme, přidáme trochu rozmačkaných jahod i se šťávou, rychle zamícháme a ihned rychlým mícháním přidáme do jahod. K jahodám se ztužovačem přimícháme i smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem(a ztužovačem), dobře promícháme.
Na dno dortové formy dáme spodní díl korpusu, na který nandáme polovinu jahodového krému, hladíme, zaklopíme vrchním dílem a na něj rozetřeme zbytek krému. Necháme proležet nejlépe 24 hodin v chladnu.
*Zdobení není nutné, stačí pár tahů vidličkou před uložením do chladničky, nebo můžeme dozdobit čersvými jahodami, šlehačkou ... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 26 x
1
4.81 26 5 1
Reklama
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: "Jahoďák" - dort

Komentáře

  1. Marie   23.05.2016 | 13:28 | reagovat |

    Určitě vyzkouším. Vypadá velmi libě :)

  2. Simona Engelová   18.06.2015 | 13:48 | reagovat |

    Luxusní fresh krém. Zamilovali jsme si ho všichni a teď ho dělám i s piškotama. Je to dokonalá lahůdka které se nemůžeme nabažit.

  3. Zuzana Voborská   28.03.2015 | 11:31 | reagovat |

    Rozkrojit bych ho asi zvládla protože mi hezky buchta vyskočila, ale nechala jsem to tak a krém dala nahoru. Do rána krásně ztuhnul a je ÚŽASNÝ! <3

  4. Dorota   05.06.2014 | 14:38 | reagovat |

    Tak a kdo my ten dort udělá...? :-\ Nehlaste se všichni...! :-))

    1. sam   16.11.2014 | 5:44 | reagovat |

      .nejdřív se nauč řádně česky,- potom se uč vařit........ :-D

  5. Zlatka   03.06.2014 | 14:59 | reagovat |

    Prokrajovat buchtu jsem se ani nepokoušela, protože jsem množství ponechala a těsto nalila do ráfku 30 cm, bylo toho akorát na pokrytí dna a to byl i můj záměr. Náplň je naprosto skvostná, prostě nebe v puse a moc vám děkuji za tenhle jahodový dort, který jsem ještě nazdobila pořádnou porcí čerstvých jahod.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web