Krkovice na moravance

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
80 minut
4
porce
neuvedeno
autor: RauM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 2
      sklenice zeleninová směs
    • 6
      stroužek česnek strouhaný
    • rajský protlak nebo kečup
    • 1
      ks cibule
    • olej na osmažení cibule a masa
    • vývar nebo voda na podlévání
    • sůl dle chuti
    • 1
      lžíce cukr
    • jíška tmavá nebo vlastní výroby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou krkovici, dle chuti opepříme, zprudka zasmahneme, přidáme potlak, vysmažíme z něj vodu, zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a dáme pokličku a dusíme. Přibližně v polovině dušení přidáme zeleninu i s nálevem, dosladíme a dusíme. Omáčku dle chuti dosolíme, dosladíme a zahustíme jíškou. Podáváme s libovolnou přílohou, nám nejvíce chutná s bramboráčky nebo těstovinami
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Makulka
    Makulka |

    1. 10. 2014 15:31

    Super! Výborné jídlo, příteli to moc chutnalo, rychlé a hlavně chutné!

  • RauM
    RauM |

    12. 11. 2012 16:30

    Česnek můžete přidat už na začátku k masu a zelenině nebo až ke konci, záleží na tom, jak moc ho tam chcete výrazný

  • nina
    nina |

    29. 10. 2012 13:24

    Výborné,ale nenítam psané kdy se dává česnek.

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    9. 1. 2012 14:22

    Opraveno, díky...

  • Ája
    Ája |

    9. 1. 2012 13:55

    Chtělo by to spravit váhu masa. Bude se zřejmě jednat o 1 kg. Děkuji