Autor:

Šátečky - bezkonkurenční

Ingredience
Mléko 0,2 l
Droždí
20-30
30 g
Polohrubá mouka 350 g
Žloutek 2 ks
Sůl  
Omega
100% tuku
250 g
Cukr 3 lžička
Vejce 1 ks
Šátečky - bezkonkurenční

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Nejdříve z trošky mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Zaděláme těsto z mouky, žloutku kvásku a trochou soli. Na hrubém struhadle postrouháme ztužený tuk a přidáme k těstu. Musí být pořádně zpracované. Z těsta na pomoučeném válu uděláme bochánek, který dáme na hodinu do lednice.
Mezitím připravíme náplně, čím je chceme naplnit - ořechová, maková, tvarohová, může být i povidlová, ale ta ráda vytéká. Nachystáme si i posýpku - jak jsme zvyklí.
Pokud máte řídký tvaroh, existuje od Dr. Oetkera pudink bez vaření - Créme Olé, kterým se bezvadně zahustí nebo uvaříme hodně tuhý pudink, který smícháme s tvarohem.
Těsto rozválíme ne moc tence, nakrájíme na čtverečky asi 6×6 cm, dáme náplň, dva protilehlé konce spojíme v šáteček (nebojte se je k sobě přitlačit), pomažeme rozkvedlaným vejcem, mokrou stranou vhodíme do posýpky a dáme na plech ne na těsno, v troubě ještě nakynou. Pečeme asi při 180 °C dorůžova. Pokud vám náplň nevystačí a budete dávat marmeládu nebo povidla, doporučuji spojit vsechny čtyři konce těsta k sobě, bude z toho psaníčko, z kterého to nevyteče.

Vřele doporučuji vyzkoušet, stojí to za námahu, recept mám od své mamky, děláme ho už léta. Po upečení jsou šátečky křehké, když náhodou zustanou do druheho dne, jsou zase jiné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Šátečky - bezkonkurenční

Komentáře

  1. Martina   18.05.2014 | 20:24 | reagovat | závadný

    Skvely recept! Dekuji! Jen si mlaskame 8-) :-*

  2. Bára   31.01.2014 | 15:51 | reagovat | závadný

    Udělala jsem a večera se nedožili :-)) vynikajíci, zítra dělám znova ;-)

  3. Petra   23.02.2013 | 2:01 | reagovat | závadný

    Já jsem to těsto měla hrozně řídké. Z čeho to bylo? :)

    1. Marta   27.02.2013 | 15:29 | reagovat | závadný

      To me teda nenapada,proc jste to testo mela ridke.Jedine,jestli jste ten tuk do testa nenechala roztopit,to by byla ta chyba,ten se ma na struhadle nastrouhat a zpracovat s testem

  4. JitkaHejl   04.01.2013 | 7:21 | reagovat | závadný

    Přesně tyhle šátečky dělávala i moje maminka akorát místo polohrubé mouky dávala hladkou. :-\ :-) ;-)

  5. wasilly   20.11.2012 | 15:28 | reagovat | závadný

    Pekla jsem s pudinkovou a meruňkovou náplní a jsou opravdu bezkonkurenční. Křehké a výborné, velmi doporučuji!

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web