"Jahoďák" - jahodový dort

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto, forma průměr 23 cm
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 300
      g měkký tvaroh nebo Mascarpone
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 4
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
  • Dále
    • 500
      g jahody odstopkované, čisté, cca
    • 1
      ks želé dortové jahodové nebo čiré, červené na 250 ml tekutiny + cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krém: smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha a zlehka vmícháme do vyšlehaného mascarpone (tvarohu) s cukrem dle chuti. Krém rozdělíme a do poloviny vmícháme na kousky pokrájené jahody (cca 250 g).
2
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme korpus vychladnout, pak ho prokrojíme a naplníme polovinou náplně, do které jsme vmíchali pokrájené jahody. Pak zaklopíme vrchním dílem, potřeme rovnoměrně druhou polovinou čistého krému, kterou poklademe jahodami a přelijeme vlažným želé.
3
Vše necháme v chladnu proležet a ztuhnout.
4
Pak pokrájíme a před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou, čerstvou jahodou...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    11. 3. 2016 11:26

    víborný:-) :-**************)))))))))))

  • Doležalová
    Doležalová |

    19. 1. 2016 15:58

    Je výborný :-* .