Vaječný věnec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      ks vejce
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 1
      balení majonéza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Formu ve tvaru věnce (může být i bábovková) důkladně vymažeme (průměr asi 24 cm). Postupně do něj vyklepneme opatrně vedle sebe 20 vajec. Formu zakryjeme alobalem a necháme asi 45 minut srážet ve vodní lázni v dobře vyhřáté troubě. Hotová vejce vyjmeme, necháme vychladnout a opatrně vyklopíme na větší talíř. Dáme dobře vychladit. Potom tence potřeme majonézou a posypeme sekanou natí.
2
Podáváme místo klasicky vařených vajec.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • mama
    mama |

    5. 4. 2006 15:01

    Fakt zajímavé jednoduché a originální