Autor:

Chlebový věnec

Střední
Těsto
Hladká mouka 1 kg
Droždí 1 kostka
Cukr krupice 2 lžíce
Sůl 1 lžíce
Vlažná voda 600 ml
Náplň
Sýr Niva 300 g
Bazalka  hrst
Parmská šunka 200 g
Olivový olej
na pokapání
 
Chlebový věnec

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Do mísy dáme mouku se solí. Přidáme rozdrobené droždí a cukr. Postupně přiléváme asi 600 ml vlažné vody a suroviny propracováváme, hněteme v hladké a pružné těsto, které necháme 30 minut kynout. Poté propracujeme ještě jednou a necháme znova 30 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme na užší obdélníkový plát silný asi 1 cm. Poklademe jej plátky šunky, nastrouhanou nivou a lístky bazalky.

Náplň pokapeme olejem a zabalíme - jako závin a spojíme jeho konce. Přeneseme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pak ho poprášíme moukou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 35-40 minut.

Zdroj: časopis Pestré vaření.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Chlebový věnec

Komentáře

  1. Evunia   26.10.2012 | 8:31 | reagovat | závadný

    Plním jen sýrem...ale moc dobré...

  2. Trunclová Markéta   11.07.2012 | 7:04 | reagovat | závadný

    Moje první kynuté těsto a parádní!!Moc dobrá byla náplň,dělala jsem z půlkg mouky-pro jistotu!!

  3. Zlatka   10.04.2011 | 19:16 | reagovat | závadný

    Dneska jsem pekla podruhé a do náplně jsem dala restovanou cibulku, trochu česneku a parmezán, je to opravdu vynikající! ;-)

  4. pippiva   05.03.2011 | 22:35 | reagovat | závadný

    Vyborne!Testo krasne vykyne(pokud se vam nepodari uvarit kvasnice ;-) ),pouzila jsem gorgonzolu a uzenou sunku,tak jsme si posmakli. :-*

    1. recepty73   06.03.2011 | 17:29 | reagovat | závadný

      ...díky za foto a jsem rád,že Vám chutnalo!

  5. pippiva   22.02.2011 | 16:15 | reagovat | závadný

    jejda,ted jsem nasla tento recept a ta napln vypada zatracene dooooobre,jen si rikam,jestli to s tou Parmskou nebude trochu moc slane(ona kdyz je tepelne upravena,tak je vic slana).Koukam,ze ty jsi to delal s veprovou sunkou.Asi mi nezbude,nez to vyzkusat 8-) :-\

    1. recepty73   22.02.2011 | 19:12 | reagovat | závadný

      ...bylo to fajn,ale s tou parmskou zkušenost nemám :-( .Paní Zlatka asi taky improvizovala,tak nevím :-\ .Ty si určitě poradíš ;-) :-D .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web