Chlebový salát Panzanella

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks chleba bochník (či ciabatta)
    • 2
      ks paprika
    • 6
      ks rajčata pevná, zralá (nakrájení na kousky)
    • 40
      g kapary propláchnuté
    • 1
      hrst bazalka natrhané lístky
    • 40
      g parmazán nastrouhaný na hoblinky
    • 8
      plátek pršut
  • Zálivka
    • 3
      lžíce rajčatové pyré
    • 70
      ml červený vinný ocet
    • 1
      lžička cukr vrchovatá
    • 1
      stroužek česnek velký (jemně nasekaný)
    • 180
      ml olivový olej
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • olivy může být, ale nemusí
    • pršut může - nemusí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka zčerná a popraská. Dejte je do mísy, přetáhněte fólií a nechte 10 minut takzvaně zapařit. Vyjměte papriky a pomocí ostrého nožíku pod tekoucí vodou stáhněte slupku. Dužnina paprik bude jasně červená, šťavnatá a bude mít báječně sladkou chuť. Osušte ji a nakrájejte na kousky. Kousky chleba, paprik, rajčat, kapary, bazalku a na plátky naloupaný parmazán dejte do mísy.
2
Na zálivku spolu promíchejte passatu, ocet, cukr a česnek, pak vešlehejte olej. Osolte a opepřete podle chuti. Zálivku přelijte přes salát a vše promíchejte. Nechte 10 minut stát a pak podávejte, doplněný případně pršutem a olivami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.