Kynutý koláč v pěně

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml mléko
    • 30
      g droždí
    • 50
      g máslo
    • 375
      g hladká mouka
    • 30
      g cukr
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 1,5
      kg jablka
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 50
      g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z ingrediencí zpracujeme kynuté těsto. Dále rozválíme na vymazaný plech, potřeme náplní - rozkrájená jablka na osminky, zakapaná citronovou štávou, smíchaná s ořechy a cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 min na 175 °C.
2
Rozšleháme 4 vejce s 375 g (můžeme méně) rozpuštěného másla a trochu cukru a směsí zalijeme koláč a necháme ještě dalších 30 min dopékat. Podáváme hustě cukrovaný.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Marcela Machotková
    Marcela Machotková |

    2. 4. 2008 13:44

    Jestli dobře počítám, tak 425 g másla + další na vymazání plechu na 375 g mouky... už jste to někdy, milá paní Tajmrová, zkoušela??? Na tučné linecké těsto je poměr mouky a tuku 3:2, tady to je přibližně 5:6. Taky nevím, co by taková váha tuku a vajec udělala s tím kynutým těstem, zdá se mi to divné. Ale určitě originální, paní Vilma by mohla být spokojená.

  • alena
    alena |

    26. 3. 2008 11:50

    není to moc velká bomba? takového másla a vajec a ještě hustě pocukrované, to radši ne, to není dobré ani pro děti, ani pro dospělce.

  • Hela -
    Hela - |

    22. 3. 2008 22:42

    Myslím, že když v ingrediencích není uvedno další 1,5 kostky másla + další 4 vejce, tak jsou trochu zavádějící. Ale může to být dobré, vyzkouším.