Věnec Paříž - Brest

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 120
      g máslo
    • 250
      ml voda
    • 150
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
  • Krém
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce koňak
  • Poleva
    • 90
      g čokoláda na vaření
    • 150
      g omega
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu některého úspěšného závodu. Chutná ale i zapřisáhlým nesportovcům :-)
2
Máslo a vodu zahříváme k bodu varu. Sundáme z plamene a přidáme mouku, mícháme dokud se těsto lepí na stěny. Přidáme vejce.
3
Plech vysypeme moukou do kruhu o průměru asi 17,5 cm. Na kruh naneseme 10 vrchovatých lžic těsta (10 kopečků), které se musí spojit, to bude věnec.
4
Pečeme 40 minut, necháme ještě 15 minut dojít.
5
Vychladlý věnec vodorovně rozkrojíme. V míse ušleháme smetanu, přidáme koňak. Krémem věnec naplníme a přiklopíme, nakonec polijeme čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.