Autor:

Věnec Paříž - Brest

Střední
Těsto
Máslo 120 g
Voda 250 ml
Hladká mouka 150 g
Vejce 3 ks
Krém
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Koňak 2 lžíce
Poleva
Čokoláda na vaření 90 g
Omega 150 g
Mléko  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu některého úspěšného závodu. Chutná ale i zapřisáhlým nesportovcům :-)
Máslo a vodu zahříváme k bodu varu. Sundáme z plamene a přidáme mouku, mícháme dokud se těsto lepí na stěny. Přidáme vejce.
Plech vysypeme moukou do kruhu o průměru asi 17,5 cm. Na kruh naneseme 10 vrchovatých lžic těsta (10 kopečků), které se musí spojit, to bude věnec.
Pečeme 40 minut, necháme ještě 15 minut dojít.
Vychladlý věnec vodorovně rozkrojíme. V míse ušleháme smetanu, přidáme koňak. Krémem věnec naplníme a přiklopíme, nakonec polijeme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Věnec Paříž - Brest

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web