Autor:

Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Střední
Porce: 6
Ingredience
Mléko 250 ml
Vejce 1 ks
Polohrubá mouka 500 g
Rohlík 1 ks
Cukr 1 lžička
Sůl 1 lžička
Sušené droždí 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

1. V mléce rozšleháme vajíčko a nalijeme do nádoby v pekárně (v případě, že nemáte vajíčko, můžete dát 1 lžíci oleje). Přidáme rohlík nakrájený na kostičky nebo housku (pečivo se nemusí přidávat, pokud nechcete). Potom vše zasypeme moukou a přisypeme droždí.

2. Pak pekárnu nastavíme na program těsto.

3. Dáme vařit větší hrnec s vodou, kterou osolíme. Mezitím, co se voda vaří, vyndáme těsto z pekárny a rozdělíme ho na 2-3 díly, které vytvarujeme na knedlíky, necháme je odpočinout pod utěrkou do doby, než voda v hrnci začne vřít. Těsto ještě trochu vykyne. Počítejte, že při varu v hrnci knedlíky zvětší minimálně jednou tolik svoji velikost.

4. Pak vložíme knedlíky do hrnce. V případě, že se nám ponoří ke dnu, zamícháme s nimi, aby se nám u dna nepřichytily, a pokud jsme udělali 3 knedlíky - uvaříme je najednou. Když se knedlíky nevejdou do hrnce, musíme je vařit nadvakrát. Knedlíky vaříme 25 min. a asi po 10 min. vaření knedlíky otočíme.

Krájíme ostrým delším nožem, kráječem na knedlíky, popř. nití.

Recept není můj, našla jsem ho někde na internetu, ale je nejlepší, co jsem doposud vyzkoušela.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Komentáře

  1. kuris   13.11.2016 | 14:43 | reagovat | závadný

    Knedlík byl výborný, nadýchaný.

  2. Lenka   29.04.2015 | 23:00 | reagovat | závadný

    Vcera jsem vyzkousela, uvarila na pare a vykynuly uplne skvele. Dekuji za skvely recept!!!! <3 <3 <3

  3. Jana   29.01.2015 | 16:40 | reagovat | závadný

    :-!

  4. Jana   29.01.2015 | 16:38 | reagovat | závadný

    Dobrý den,právě jsem knedlíky uvařila a jsou zdrclé ,nevíte proč?Už jak jsem je vyndala z vody hned jsem viděla ,jak se zmenušují,|Čím to? :-!

  5. pet359   25.01.2015 | 10:38 | reagovat | závadný

    ahoj všem....včera jsem zkoušela tento knedlík...ale vůbec mi nevykynul... :-( kde může být chyba?

    1. Aurélia   23.11.2015 | 12:11 | reagovat | závadný

      Zkuste dát sůl hned od tekutých složek, a na vrstvu mouky do jednoho rohu nasypat droždí a trochu ho prstem "zahrabat" v tom rohu do mouky, a na zbytek mouky nasypat cukr a taky ho trochu prohrábnout s moukou. Jen pozor, aby se droždí nedostalo do tekutiny. Tenhle "fígl" mi poradila kamarádka cukrářka, když mi v pekárně občas něco nevykynulo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web