231
Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu.... více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan
Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Dýni... více o Dýňová tortila
Cibuli nakrájíme na drobno, papriky, rajčata a feferony nakrájíme na menší kousky, prolisujeme česnek a přidáme konzervy nakrájené na kostky. Vaříme,... více o Ďábelská směs na topinky
Oloupané špekáčky rozmixujeme nebo umeleme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici, pepř, kečup, papriku, chilli nebo tabasco, vše... více o Tousty se špekáčkovým tataráčkem
Tofu nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Ochutíme sójovou omáčkou, olejem, česnekem. Grilujeme, dokud nezezlátne. Podáváme s dušenou zeleninou,... více o Grilované tofu
Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volské oči - na... více o Lovošská topinka
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova a zaprášíme troškou papriky. Přidáme maso nakrájené na kousky velikosti hrášku a zalijeme šťávou ze dvou... více o Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA
Plátky chleba osmažíme z obou stran dozlatova (dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk) a na horké ihned položíme plátky sýru. Na každou topinku... více o Sýrové topinky s vejcem a křenem
Formu na biskupský chlebíček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. V hlubokém talíři si rozmícháme žloutky s mlékem a každý plátek chleba v něm... více o Květákovo-toustový chlebíček
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice. Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně... více o Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Tortellini uvaříme v osolené vodě jen na půl (mají-li se vařit 10 minut, vaříme 5 minut), slijeme, propláchneme studenou vodou a v míse smíchame se... více o Slavnostní zapečené tortellini
Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme odpovídající... více o Zapečené brambory s uzeným tofu a zázvorem na koriandru
Z droždí, trochy vlažné vody a lžicky cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, strouhaný sýr, pepř, sůl. Přidáme kvásek, po částech... více o Neapolská slaná bábovka (Tortano)
Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme. Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme... více o Sojová směs na topinky, těstoviny...
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji,... více o Domácí tortellini s chřestem
Mražený listový špenát mírně posolte a rozehřejte v hrnci na mírném plameni, podlitý trochou vody. Mezitím si nakrájejte rajčátka na čtvrtky, cibule... více o Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Množství surovin záleží na počtu strávníků, pro každého děláme porci samostatně zabalenou. Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Pak do masa uděláme několik... více o Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Kuřecí maso orestujeme na pánvičce cca 8 minut do měkka a posypeme Zlatým kuřetem. Tortilu nahřejeme a potřeme tatarskou omáčkou. Ledový salát, rajče... více o Tortilla s kuřecím masem a zeleninou
Tavený sýr utřeme s Ramou nebo máslem. Dále přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli, žlutou a červenou papriku, vysočinu (stačí jen pár koleček). Dle... více o Topinková pomazánka co dům dal
Nejprve připravíme dresing - ingredience smícháme a dáme odležet do ledničky. Poté nachystáme náplň - zeleninu a sýr pokrájíme na malé kousky. Maso... více o Tortilly s kuřecím masem
Do mouky přidáme máslo, cukr, žloutky, víno, špetku soli a kysanou smetanu. Všechno zpracujeme na hladké těsto. Vypracované těsto na tenko (ne moc... více o Točené fánky s cukrem
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Očištěnou papriku nakrájejte na proužky, pórek na kolečka. Na velké pánvi rozehřejte olej a asi 10... více o Tortilla s paprikou a pórkem
V hlubší pánvi opečete nakrájenou slaninu, přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete a opečte. Pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky,... více o Vepřový tokáň
Na tousty použijeme mladé cukety, které nebudeme loupat, pouze je omyjeme a pokrájíme na 2-3milimetrové plátky. V kastrolu s širokým dnem rozpálíme... více o Gyros tousty z cukety - sterilované
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. 2. Spodní plátek nasekáme na menší kousky a dáme stranou. Povaříme 100 ml... více o Lilek s tofu a rajčaty
Vše vaříme asi půl hodiny, pak dáme do sklenic a 20 min zavařujeme. Používáme k masům, výborné na topinky.... více o Směs na topinky z cukety od Yvetty
Prosciutto Cotto nakrájíme na čtverečky. Chlazené (ne sušené) tortelloni - tedy větší verze tortellini - vlastního výběru, nejlépe však plněné masem... více o Tortelloni alla panna
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a... více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Tofu dáme do mísy a rozmixujeme ho do jemna, asi 1 minutu. V páře rozpustíme čokoládu na vaření a přidáme kakao, mícháme, než se kakao rozpustí a poté... více o Čokoládová tofu pěna II.
Z konzervy tuňáka odlijeme skoro všechen olej. Cibuli si nakrájíme najemno a nebo ji můžeme nadrtit v česnekovači. Do misky si dáme plechovku tuňáka,... více o Tuňáková pomazánka s tousty
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano... více o Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem
Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na drobné kostičky. Mezitím smíchejte lučinu s máslem, majonézou, jogurtem a hořčicí, přidejte nakrájená vejce.... více o Topinky s vajíčkovou pomazánkou
1.Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a na plech vyložený pečícím papírem dáme na půlky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým... více o Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem
Maso dejte do mísy s nadrceným česnekem, kořínky koriandru, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli i solí a vše pořádně promíchejte.... více o Kai tod taucheo
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme. Do česnekového oleje přidáme... více o Toskánské čatní
Cizrnu sceďdte a propláchněte. Trochu si odložte, zbytek rozmixujte na kaši. Česnek prolisujte a utřete se solí, vmíchejte. Promíchejte s tahini,... více o Hummus s grilovanými tortillami
Pohanku uvařte v osolné vodě na skus, promíchejte s rýžovým octem, cukrem a sezamovým olejem. Uvařte chřest, propláchněte ledovou vodou a nakrájejte.... více o Pohankový salát s tofu
Tofu nakrájejte a za přidávání mléka rozmixujte na krém. Ve 4 lžících vody rozpusťte cukr a nechte zkaramelizovat zázvor. Ten vyndejte a do hrnce ... více o Tofu krém
Kachnu rozdělte na osminy. Maso potřete solí, pepřem a prolisovaným česnekem. V kastrolu rozpusťte sádlo. Porce masa naskládejte těsně vedle sebe.... více o Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova ze všech stran. Maso... více o Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na... více o Křenové topinky s vejcem
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte. Přidejte nasekaný česnek,... více o Toskánská fazolová polévka
Česnek a galgán nasekejte nadrobno. Přidejte sójovou omáčku, 2 lžíce limetkové šťávy a kurkumu. Do směsi naložte na 2 hodiny tofu nakrájené na kostky.... více o Indonéský tofu salát
Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme. V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného... více o Tortilla s kuřecím masem a špenátem
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30... více o Polévka z fazolí a hub s topinkami
Na pánvi rozehřejeme olej (může být i normální). Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, papriku a rozmačkaný česnek a za občasného promíchání... více o Tortilly s fazolovou směsí
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Pak k masu přidáme hořčici a ještě krátce vše osmažíme,... více o Masová směs s tompou a fazolemi
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme cibuli, ke které přidáme osmažit pokrájené maso a pokrájenou papriku. Pak zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme... více o Tokajský guláš
Máslo rozehřejte v hlubší pánvi. Osmažte najemno nakrájený česnek a cibuli, přidejte jemně pokrájené houby, osolte a přikryté asi 15 minut poduste.... více o Míchanice na topinkách
**1. Salát** \\ Zeleninu (rajčata, okurku a papriky) nakrájíme nadrobno. **2. Tortilly** \\ Do misky nasypeme mouku a přidáme hrnek vody a lžíci soli.... více o Tortilly po česku
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme osmažit pokrájenou slaninu a nakonec i nastrouhený česnek. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do... více o Tomatové těstoviny s fazolkami
Propadli jste chuti lahodné šalotky? Pak se vám určitě bude hodit pár praktických informací o… Celý článek
Určitě se to často stává i vám, že vám doma zůstávají starší rohlíky, housky a chléb, které už… Celý článek